in

Ni u Mostaru, ni u Prijedoru: Najuzavrelija sportska atmosfera u BiH danas je u Gornjem Vakufu – Uskoplju!

Slatka-Tajna.Eu

U Bosni i Hercegovini danas je prava sportska subota. Igrani su mečevi kako fudbalskog, tako i košarkaškog te rukometnog prvenstva.

Fudbalsko prvenstvo donijelo više zanimljivih susreta. Između ostalog, dvije prvoplasirane ekipe, HŠK Zrinjski i FK Tuzla City, sastale su se u Mostaru. Uprkos jakoj kiši, navijači domaćih su pružali podršku svojoj ekipi tokom cijelog meča. Također, u Prijedoru su snage odmjerili FK Rudar i FK Borac, a kako postoji određeni rivalitet između navijača ovih klubova, i tamo je atmosfera bila dobra.

Vrijedi spomenuti i košarkaško prvenstvo: U tuzlanskom Mejdanu Sloboda je dočekala Mladost iz Mrkonjić grada.

Ipak, najuzavrelija atmosfera u Bosni i Hercegovini danas na nekom sportskom borilištu bila je u Gornjem Vakufu – Uskoplju! Tamo je u sklopu muške Premijer lige BiH MRK Sloga dočekao MRK Iskra iz Bugojna.

FOTO: Screenshot/YouTube/GornjiVakufcom

Na poluvremenu je rezultat glasio 13:10 za Slogu. Konačan rezultat glasio je 32:25 za ekipu iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iako je riječ o derbiju začelja, dvorana je bila odlično popunjena. Naime, Gornji Vakuf – Uskoplje je poznat kao grad rukometa, a kako je riječ o komšijskom derbiju, prisutan je i određeni rivalitet. Također, prije samog susreta, saopštenjima su se “gađale” uprave Sloge i Iskre, što je, zasigurno, doprinijelo da atmosfera bude još vrelija.

 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Anđelina Džoli posjetila ukrajinsku djecu u bolnici

MINA KOSTIĆ: “Ja nisam animir dama, svoj posao jako volim i radim pošteno”