in

Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH!

Slatka-Tajna.Eu

U okviru radne posjete Sloveniji, Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, našao je vremena da se sastane i sa predstavnicima bosanskohercegovačkih udruženja u Republici Sloveniji.

Situacija u BiH je neizbježna tema. U razgovoru sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adis Ahmetović je pozvao dijasporu da se aktivnije uključi u izborni proces u Bosni i Hercegovini i da svojim glasanjem doprinese promjenama na oktobarskim izborima.

Također je apelirao i da se uzme aktivno učešće na izborima u Sloveniji. Samo izlaskom na izbore možemo aktivnije uticati na promjene u državama u kojima živimo.

Adis Ahmetović je izuzetno prijatno iznenadio svojom željom da pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH, volja i želja da BiH ide naprijed, da se razvija, da bude dio evropske porodice na dobrobit svih njenih stanovnika, prenosi oslobođenje.

Želja nam je da BiH ima što više ovakvih afirmisanih i uspješnih pojedinaca druge, negdje treće pa čak i četvrte generacije u inostranstvu, koji sa ponosom ističu zemlju porijekla svojih roditelja i ulažu mnogo slobodnog vremena za boljitak BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poslije dugo godina u Sloveniji je dočekana posjeta, optimizam, otvorenost da se o svemu razgovara, ali nažalost ne i sa političarima iz BiH (koji nikada nemaju vremena, preči su im Bled i Portorož) već sa Adisom iz njemačkog parlamenta.

U neformalnom druženju sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adisu Ahmetoviću se pridružio i bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Seltik bolji od Rendžersa, titula sve bliže

HANA MAŠIĆ: Ko radi, njemu je uspjeh neminovan