in

Skromni smo, idemo korak po korak

Slatka-Tajna.Eu

Izbornik Zlatko Dalić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prisustvovao je ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva u Dohi te je za HRT prokomentirao našu skupinu, u kojoj nas čekaju Belgija, Maroko i Kanada.

– Uglavnom sam zadovoljan, ne možeš očekivati neku laku skupinu, to je SP. Dobili smo Belgiju, koja je tri godine bila prvi na FIFA ljestvici, Kanada je dobila SAD i Meksiko, to je selekcija puna mladih talenata koja jako napreduje, a imamo i Maroko, koji je među najboljima u Africi, a vodi ga veliki stručnjak Vahid Halilhodžić, kojeg svi dobro znamo, bit će i to teško, no mi smo spremni i ići ćemo po pobjedu u svakoj utakmici, rekao je izbornik i nastavio:

– Igramo s Marokom prvu utakmicu i to je optimalno.  Spremni smo i znamo šta nam je cilj, a prvi je proći skupinu. Ne smijemo nikoga podcijeniti, korak po korak i ostvariti svoj cilj, ja vjerujem u nas, vjerujem da ćemo proći grupu i proći dalje, dodao je i priznao koga je želio izbjeći: 

– Nisam htio Francusku, s njima smo stvarno igrali jako puno, htio sam njih izbjeći.

O pripremnim utakmicama u Kataru kaže:

– Proveli smo s reprezentacijom lijepih 7-8 dana, odigrali dvije dobre utakmice, cilj nam je bio upoznati se s uvjetima i terenom ovdje, to će nam kasnije dobro doći, sad slijedi Liga nacija i pripreme za SP.

Kako procjenjuje uspjeh isprobavanja novog sustava?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Rekli smo da ćemo probati 3-5-2, no imamo svoj osnovni, primarni raspored. Sigurno ćemo to još probati u Ligi nacija, no bitno je da svi igrači budu zdravi za SP. Dobro je da je turnir u 11. mjesecu, bit će svi zdravi i spremni.

Što očekuje od Svjetskog prvenstva?

– Kao i uvijek bit ćemo skromni, korak po korak, osnovno je proći grupu, rekao je Dalić.

Vahid Halilhodžić, izbornik Maroka, nije bio pretjerano oduševljen što igra s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom:

– Vrlo je težak ždrijeb s viceprvacima svijeta Hrvatima, jakom Belgijom i najboljom reprezentacijom u Sjevernoj Americi. U svakom slučaju, neće nam biti lako. U Brazilu 2014. godine s Alžirom sam zamalo postigao veliki podvig protiv Njemačke pa ću pokušati učiniti isto s Marokom. Sve je moguće, morate vjerovati u to. Ovo su stvarno sjajne momčadi s izuzetnim igračima. Morat ćemo se dobro pripremiti, jer će ovo biti drugačije Svjetsko prvenstvo od ostalih. Ali mislim da će Katar to sjajno organizirati i svi smo nestrpljivi da počne, kazao je Halilhodžić za agenciju AFP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

TO JE PORODIČNA TRAGEDIJA: Sestra Vlatke Pokos boluje od karcinoma

PRIJE MIŠELA GVOZDENOVIĆA: Nemanju Nikolića je proganjala Miljana Kulić