in

Klopp: Meč nakon reprezentativne pauze nikad nije savršen

Slatka-Tajna.Eu

Liverpool se pobjedom vratio takmičenju nakon reprezentativne pauze. Golovima Dioga Jote i Fabinha Redsi su savladali Watford.

Pobjeda protiv Watforda bila je Kloppova 160. pobejda za 250 mečeva na klupi Liverpoola. Nijemac je postao trener sa najviše pobjeda u 250 utakmica u Premier ligi – ima ih osam više od Alexa Fergusona i 14 više od Arsenea Wengera.

“Mislim da je bilo zanimljivo na momente. Prvi gol je došao nakon lijepe akcije. Sve čestitke Watfordu i Royu. On je neko ko zaista umije da organizuje ekipu. Svi znaju svoje mjesto i došao je blizu tome da ovaj meč učini teškim za nas“, rekao je u izjavi za BBC posle utakmice Jurgen Klopp.

“Mi smo mogli i bolje, ali nakon dvije sedmice pauze i ovako ranog početka meča uvijek je nezgodno. Ali, svi timovi imaju iste probleme. Mislim da nikada za meč odigran nakon reprezentativne pauze nisam rekao da je odličan i da sam potpuno zadovoljan. Ti mečevi nikad nisu savršeni. Ali, bili smo veoma zreli i kontrolisali smo dešavanja na terenu“, dodao je Nijemac.

Prokomentarisao je menadžer Liverpoola i penal koji je dosuđen za njegov tim i koji je Fabinho pretvorio u gol za 2:0:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Nisam vidio snimak, a i na terenu nisam bio u prilici da vidim šta se dogodilo. Bilo je mnogo igrača između nas na klupi i lopte. Ali, mislim da je to bio faul, sa VAR tehnologijom ili bez nje. Ne može u kaznenom prostoru sve da bude dozvoljeno samo zato što neko ima loptu“.

Što se tiče nastavka prvenstva Klopp je optimista:

“Velika dva mjeseca su pred nama. Ova sedmica može da odluči mnogo toga i da nam pokaže kakav će biti maj. Momci su napravili sjajnu osnovu na kojoj možemo da gradimo dalje. Ali svakako neće biti lako. Jasno vam je da postoji mnogo razloga zašto je tako teško osvojiti neki pehar. Meč po meč, u svakom meču sa 100 posto snage i sa nadom da će svi biti zdravi kako bi se izborili u svakom meču. Premier liga je svakako najvažnije takmičenje“, zaključio je Klopp.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Unuk Ere Ojdanića uhapšen zbog pros..tucije: Istina je, pred tužilaštvom je! Kćerka mi je na lijekovima! – Senzacija

Neuro Calm Pro – Text Presentation