in

Pogledajte kakvu ekipu u Travnik dovodi Zlatko Dalić

Slatka-Tajna.Eu

Nešto više od mjesec dana ostalo je do povijesnog dana i utakmice Humanih zvijezda BiH i Hrvatske. Utakmica se igra 05.05.na stadionu Pirota u Travniku, koja ima i svoj humanitarni karakter, a to je da će sav prihod od prodatih ulaznica ići za dvije škole. Točnije za opremanje IT učionica.

BiH, tj. Humane zvijezde BiH u Travnik dolaze u nikad jačem sastavu, a večeras objavljujemo i predvodnike Zmajeva.

Kao kapiten BiH predvodit će Bugojanac, Vlatko Glavaš, koji je igrao za reprezentaciju BiH u jednom teškom vremenu, a u tim trenucima bio je i kapiten državnog tima. Za nacionalne boje bio je spreman dati više od maksimuma.Stoga je i danas vrlo, vrlo omiljen kod navijača. Kada se spomene njegovo ime, pristalice BiH ”dignu palac gore”. Karijeru je počeo graditi u bugojanskoj Iskri, a kasnije je nastupao u Bundesligi, gdje je ostavio dubok trag. Svojim golovima pomogao je Fortunu da uđe u elitni razred njemačkog nogometa.

U napadu BiH zaigrat će Elvir Bolić legendarni napadač Čelika, Zvezde, Fenerbahčea, Rijeke, Rayo Valjekana. Bola je do dolaska Edina Džeke bio najbolji golgeter bh.reprezentacije. Za koju je odigrao 51 utakmicu i postigao 22 gola.

Stručni štab Humanih zvijezda BiH, selektor Fuad Muzurović sa svojim saradnicima Sinanom Sinanovićem, Mirsom Ibrićem, Husnijom Arapovićem, Kemom Hafizovićem pozvao je ove igrače: Enis Bešlagić, Adnan Nezirov, Mirsad Dedić, Goran Brašnić, Nermin Šabić, Mirza Varešanović, Vedin Musić, Rusmir Cviko, Vlatko Glavaš, Nikola Nikić, Amer Halep, Aldin Đidić, Vladan Grujić, Senad Repuh, Vlado Komšić, Vladan Grujić, Enes Mešanović, Kemal Alispahić, Senad Brkić, Saša Papac, Darko Ljubojević, Blaž Slišković, Amel Tuka, Rizo Mešković, Samir Avdić, Bulend Biščević, Emir Delić, Muhamed Bikić, Mirza Kolar, Edin Mujčin, Sejad Halilović, Miro Klaić, Vito Paškalj, Nihad Ribić i drugi…

Humane zvijezde BiH predvođene Muzurovićem, čuvenim trenerom, selektorom BiH i Sinanom Sinanovićem, dugogodišnjim sportskim novinarom, koji od prvog dana prati bh.reprezentaciju, “odigrali” su na desetine utakmica u humane svrhe širom BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I Muzurovićeve kolege Zlatko Dalić i Ivica Grnja dolaze u top sastavu. Za Humane zvijezde Hrvatske, između ostalih, igrat će: Ivica Šurjak, Balić, Špehar, Živković, Neretljak, Kranjčar, Šimunić, Stanić, Babić, Vlaović, Jozić, Bičanić, Karić, Čordaš i drugi asovi hrvatskog nogometa.

Pirota ne pamti da su značajnija imena igrala u Travniku. Sve zahvaljujući Ivici Džambasu, organizatoru ove utakmice…

R.S.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Goran Bregović progovorio o svoje četiri nasljednice!

RAMIZ SELAK – Uskoro predstavlja novi singl – Hayat Production