in

Lavrov izjavio da u Ukrajinu dolaze “plaćenici iz BiH”, bh. vlasti demantovale

Slatka-Tajna.Eu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je u intervju RT-u da je Zapadni Balkan postao leglo kriminala gdje se regrutiraju plaćenici u sukobima koje potiču Amerikanci. Naveo je kako su “militanti iz Kosova, Albanije i Bosne i Hercegovine regrutirani kako bi ‘izbacili Rusiju iz balansa’, što uključuje i njihovo slanje u Donbas (istočnu Ukrajinu)”. Ministarstva sigurnosti i vanjskih poslova Bosne i Hercegovine demantovali su ove informacije.

“Kosovo i neki drugi dijelovi Zapadnog Balkana su postali leglo kriminala. Oni su teroristi i dileri droge. Plaćenici se tamo regrutiraju za vojne konflikte koje potiče SAD, između ostalih”. Imamo informacije da su militanti iz Kosova, Albanije i Bosne i Hercegovine regrutirani kako bi ‘izbacili Rusiju iz balansa’, što uključuje i njihovo slanje u Donbas (istočnu Ukrajinu). Radimo na tome da potvrdimo te informacije”, kazao je Lavrov za RT.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH kazalai su kako se “nijedan državljanin Bosne i Hercegovine ne nalazi se na području Ukrajine na strani ukrajinskih snaga”.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković objavila je da će uputiti službeni upit Ambasadi Rusije u Sarajevu u vezi sa ovom izjavom.

“Ako gospodin Lavrov ima neke informacije o takvim aktivnostima u BiH nadam se da ih je i prije nego ih je javno objavio podijelio sa našim sigurnosnim službama. Zvaničnici bi trebali u javnosti iznositi samo provjerene informacije. Posebno kada govore o drugim državama i posebno kada je u pitanju sigurnost ili stabilnost”, poručila je Turković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jednostavna frizura za koju ne treba puno vremena, a izgleda odlično

Košarkaši FMP-a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća