in

Vijeće sigurnosti UN-a održalo burnu i ratobornu raspravu oko ruskog gomilanja vojnika / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Twitter / Ukrajina priprema vojnike za mogući rat

Rusija je optužila Zapad u ponedjeljak za “jačanje napetosti” oko Ukrajine i tvrdi da su SAD dovele “čiste naciste” na vlast u Kijevu dok je Vijeće sigurnosti UN-a održalo burnu i ratobornu raspravu oko ruskog gomilanja vojnika u blizini svog južnog susjeda.

Američka veleposlanica u UN-u Linda Thomas-Greenfield uzvratila je da je rusko gomilanje vojne sile od više od 100.000 vojnika “najveća mobilizacija” u Europi u više desetljeća, dodajući da je registriran rastući broj kibernetskih napada i ruskih dezinformacija.

– Oni pokušavaju, bez ikakve činjenične osnove, opisati Ukrajinu i zapadne zemlje kao agresore kako bi izmislili opravdanje za napad – kazala je.

Oštra razmjena mišljenja u Vijeću sigurnosti uslijedila je nakon propalog pokušaja Moskve da blokira sjednicu, i pokazuje golemi jaz između dvije nuklearne sile. To je prva otvorena sjednica u kojoj su svi protagonisti ukrajinske krize otvoreno govorili, i pored toga što najmoćnije tijelo UN-a nije poduzelo nikakvu akciju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ruski veleposlanik u UN-u Vasilij Nebenzia optužio je Bidenovu administraciju za “jačanje napetosti i retorike koja provocira eskalaciju”, prenosi AP.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Što se epidemija brže širi, brže će se ispuhati

Inspekcijski organi u FBiH u 2021. godini izvršili 1.982 kontrole nad formiranjem cijena i marži