in

Održano dvoransko prvenstvo FBiH – Sportske.ba

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Edin Ridžal

Novi Pazar oduvijek je bio rasadnik snažnih i uspješnih sportista, a jedan od njih svakako je i mladi bokser Sanel Hasanović (23), koji je svoju sportsku karijeru gradio uz veliku volju i ljubav prema ovom sportu.

Sanel Hasanović rođen je u Novom Pazaru, svojevremeno je boksao u reprezentaciji Srbije, također je izlazio u ring u ligi za BiH u bokserskom klubu Željezničar. Mladi sportista je počeo i svoju profesionalnu karijeru, a potpisao je ugovor u Berlinu, sa Kuc Boxing Promotion.

U svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima tri pobjede u tri odigrana meča.

“Sljedeće sedmice imam meč u Austriji, u Beču – 05. februara. Očekujem pobjedu, naravno. Protivnik je iz Nizozemske. Pripremao sam se kod Filipa Hrgovića u Hrvatskoj. On je profesionalni bokser, tu sam se spremao većinom za svaki svoj meč do sada. On ima olimpijsku medalju i mnogo mi znači njegova pomoć.”, ističe za Sportske.ba Sanel Hasanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hasanović je visok 2.03, a kaže kako je uvijek bio zaljubljenik u borilačke sportove, baš zbog toga što individualno odlučuješ o svojoj sudbini u ringu jedan na jedan.

“Uvijek sam bio za borilačke sportove. Boks je jedinstven sport, zbog toga što individualno odlučuješ o svojoj sudbini u ringu jedan na jedan. Dođe tih tvojih “5 minuta”, pritisak u glavi, a prije toga razvijaš snagu, mozak, disciplinu i kondiciju. A onda, dođe tvoje vrijeme baš kao što rekoh, tih pet minuta da pokažeš šta možeš. Ipak, ništa ne uspijevam bez Allahove pomoći i namaza…”, dodaje Sanel Hasanović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Super lepinjice

Korisnici javnih kuhinja i djeca i akademski obrazovani ljudi