in

Danskoj triler protiv Francuske i bronzana medalja

Slatka-Tajna.Eu

Rukometaši Danske, iako oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača planete, Mikela Hansena, pobijedili su poslije velike borbe i produžetka, Francusku sa 35:32 (29:29, 13:14), pa su stigli do bronzane medalje, iako su željeli i ciljali zlato, isto kao i Francuzi, koji su ostali bez medalje.

Najefikasniji u sastavu  Danske, bili su Jacob Holm sa 10, Nicklas Kirkelokke sa pet i Rasmus Lauge sa četiri gola. Kod Francuske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kantin Mahe sa osam, Hugo Descat sa sedam, Yannis Lenne sa pet i Nicolas Tournat sa četiri gola.

Francuska je bolje otvorila duel za branzanu medalju. Yannis Lenne i Hugo Descat su postigli po pet gola, a Nikola Karabatić i drugovi su vodili sa 9:5 i 12:9. Danci se nisu predavali, stigli su do izjednačenja – 12:12, a na kraju prvog dijela, Francuska je vodila sa 14:13. Nejefikasniji u sastavu Danske, bili su Jacob Holm sa šest i Nicklas Kirkelokke sa četiri gola.

U nastavku meča, Danska je povela sa 21:18, ali je Francuska brzo stigla do 22:22. Uslijedio je rat nerava, igralo se po principu gol za gol. Francuzi su pobegli na 26:24, ali je odmah uslijedio odgovor Danaca za 28:28. Bilo je jasno da sledi neizvjesna završnica.

Na sedam minuta prije kraja, Francuska, koja je vodila sa 28:27, ostala je sa dva igrača manje na parketu, jer su na pauzu od dva minuta, morali Nikola Karabatić i Karl Konan. Imala je Danska priliku da prelomi meč, ali je uspjela da stigne samo do izjednačenja – 28:28.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : REUTERS/Radovan Stoklasa

Uslijedilo je nekoliko grešaka na obje strane, a zatim gol koji je postigao Lasse Svan za 29:28, na 60 sekundi prije kraja. Očekivao se odgovor Francuza, a vrijeme je polako isticalo. Dika Mem je na 30 sekundi prije kraja pogodio za 29:29. Danska je imala posljednji napad, pokušao je Aaron Mensing, nije uspio da zatrese mrežu, pa je uslijedio prvi produžetak od deset minuta.

Danska je krenula sa mnogo više energije i agresivnosti u oba smjera, pa je uz odličnu odbranu, odlična rješenja u napadu, stekla prednost od tri gola – 32:29. Francuzima je trebao novi preokret, kako bi se vrati u meč, a na raspologanju su imali pet minuta. Preokreta se u sportu i rukometu dešavaju, bilo ih je mnogo na šampionatu Evrope, ali ovoga puta, preokreta nije bilo. Danska je stigla do pobjede i bronzane medalje.

Izvor : REUTERS/Bernadett Szabo

Podsjećanja radi, Danska je u polufinalu poražena od Španije sa 29:25, dok je Francuska izgubila od Švedske sa 34:33. Prethodno, u posljednjem kolu TOP 12 faze, Francuska je poslije velikog preokreta u samoj završnici, pobijedila Dansku, stigla do polufinala, a rastužila selekciju Islanda, koja je kasnije ostala i bez petog mjesta, bez direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, jer je poražena od Norveške.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Džumhur se sprda sa Nadalovom titulom: Svako je može osvojiti kada nema Đokovića

Pogledajte kako izgleda najskuplji dom u Americi / Bljesak.info