in

Biciklizam: Karić, Maksimović i BSK Nektar najbolji u 2021. godini

Slatka-Tajna.Eu

Najbolji biciklista BiH za prošlu godinu je član BK Rotacija spin iz Zenice Vedad Karić, dok je titulu za najboljeg u konkurenciji do 23 godine zaslužio Sergej Maksimović iz banjalučkog BSK Nektara, kluba koji je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

Laureati su dobili svoje nagrade na redovnoj Skupštini Biciklističkog saveza BiH koja je danas održana u Vlasenici. U radnom dijelu usvojeni su izveštaji o radu BS BiH u minuloj godini, kao i izvještaji komisija za drumski i brdski biciklizam, a predstavljen je i plan aktivnosti BS BiH za narednu godinu.

– Iskoristio bih priliku da čestitam takmičarima na ostvarenim rezultatima, klubovima na istrajnosti u radu u ovim teškim vremenima, a pogotovo čestitam reprezentativcima BiH na sjajnim rezultatima koje su ostvarili u zemlji i inostranstvu. Veliko hvala našim fenomenalnim domaćinima u Vlasenici – rekao je predsjednik BS BiH Toni Zorić.

Vlasenica je po prvi put bilka domaćin Skupštine i još jednom se potvrdilo da je ova opština jedan od centara biciklizma u BiH. Za sve što je uradio u proteklih deset godina danas je nagrađen čelni čovjek kluba KPL Vlasenica Željko Lukić koji je kooptiran u Upravni odbor BS BiH.

– Hvala BS BiH na ovom priznanju, takođe velika je čast biti dio UO BS BiH. Drago nam je što smo ugostili čelne ljude biciklizma i što smo nagradili najbolje takmičare. Nadam se da su se osjećali kao kod svoje kuće, kao što se svi osjećaju kada dođu u naš mali grad. Drago nam je što je savez prepoznao naš rad i trud, koji smo uložili u ovih deset godina, Veliko hvala našem načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću što je uz nas sve ove godine – istakao je Lukić.

On je dobio i specijalnu plaketu, odnosno zahvalnicu za doprinos i razvoj biciklizma u BiH, a ona je otišla u ruke i načelnika opštine Miroslava Kraljevića.

– Veliki je ovo dan za Vlasenicu. Ovo je grad koji ima sportsku tradiciju. Lukić je pokrenuo ovu biciklističku priču u našem gradu i sada smo rame uz rame sa većim centrima. Moram istaći da i trka „Beograd – Banjaluka“ je velika stvar i za Vlasenicu i sve nas, prelasci granice bez problema mnogo znače za sam sport. Hvala vam što ste izabrali Vlasenicu, a mi ćemo se potruditi da vam uvijek budemo dobri domaćini – naglasio je Kraljević.

Ovom prilikom nagrađeni su i najbolji pojedinci u ostalim kategorijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Biciklistički savez

Foto: Biciklistički savez

Foto: Biciklistički savez

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Moderna frizura koja briše prve bore

Cibona pobijedila SC Derby: Zmajevi Gegić i Kamenjaš najefikasniji