in

U budžetu FBiH namijenjeno više od 700 miliona KM za razvojne projekte

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Fahrudin Skopljak izjavio je da je u ovogodišnjem nacrtu budžetu Federacije, koje je usvojio Dom naroda, predviđeno više od 700 miliona KM za razvojne projekte.

“Također, doći će do neznatnog povećanja u poljoprivredi. U isto vrijeme boračka i socijalna davanja zadržana su na istom nivou kao i prošle godine”, istakao je Skopljak.

Ocijenio je da se radi o razvojnom budžetu Federacije, koji je predložila Vlada FBiH u iznosu od 5,5 milijardi KM.

“Posebno me raduju trendovi rasta koji su zabilježeni u prošloj godini, pogotovo kada su u pitanju indirektni porezi. Vjerujem da će se u ovoj godini taj trend nastaviti. Budžet je zadržao socijalnu komponentu i mislim da je ovaj puno bolji budžet nego prošlogodišnji”, naveo je Skopljak.

Naglasio je da je u budžetu transfer za kantone zadržan na prošlogodišnjem nivou 200 miliona KM i 30 miliona KM za općine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“S obzirom da je u budžetu inkorporiran i Fond PIO vjerujem da će i u ovoj godini doći do povećanja penzija pogotovo onih najnižih”, dodao je Skopljak.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najveća američka bolnica UPMC potpisala ugovor o saradnji sa “Svetom Katarinom” iz Hrvatske

Seven Stages of the Spiritual Journey