in

Selekcija učenika za obavljanje praktične nastave u kompanijama

Slatka-Tajna.Eu

Selekcija srednjoškolaca za obavljanje praktične nastave u dualnom sistemu obrazovanja naziv je jednodnevne radionice održane u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo, a u okviru projekta “Podrška uspostavi dualnog sistema obrazovanja u Kantonu Sarajevo”.

Ova tema je okupila više od 20 polaznika, stručnjaka koji su direktno ili indirektno uključeni u program organiziranja i provođenja praktične nastave u srednjim stručnim školama u Kantonu Sarajevo. Cilj ove jednodnevne edukacije bio je upoznati učesnike sa značajem i metodama pripreme i motivisanja učenika za proces praktične obuke u firmama, kao i selekcija srednjoškolaca koji će obavljati praktičnu nastavu u sistemu dualnog obrazovanja, prema iskazanim afinitetima.

Programom interaktivne radionice obuhvaćene su teme kao što su razvoj vještina kod učenika, digitalni alati, izazovi pri izvođenju i metode unapređenja praktične nastave.

Radionicu su vodile Aida Sujoldžić, dipl. psihologinja, savjetnica i konsultantica iz sfere primjenjene organizacijske psihologije i Mevlida Đečević-Koštrebić, dipl. ekonomistica, stručna saradnica u odjelu ljudskih resursa u ProCredit Bank d.d.

Provedbom svih aktivnosti u okviru projekta “Podrška uspostavi dualnog sistema obrazovanja u Kantonu Sarajevo” Komora ima namjeru ukazati na višestruke prednosti dualnog obrazovnog sistema, kako za učenike koji se tokom školovanja osposobljavaju za svoju buduću profesiju, tako i za kompanije koje dobivaju kvalificiranu radnu snagu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuProjekat se realizira u saradnji sa GIZ-om, u okviru projekta “Stručno obrazovanje u BiH”, a koji je kofinansiran od njemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ) i švicarske Agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DALILA ĆE SE VRATITI DEJANU KROZ PAR DANA,A SHA JE TARIN ŠOFER: Janjuš analizira veze

DOSADNO MI JE BEZ TEBE: Kćerka Dina se oprostila od Akija Rahimovskog