in

Nestvaran posao Real Madrida težak deset milijardi eura! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MARCA / Stadion Santiago Bernabeu

Španjolski mediji otkrivaju poprilično veliku vijest, a tiče se stadiona Santiago Bernabeu. Realov hram u punom bi sjaju trebao zasjati tijekom ove godine, kada se finiširaju svi radovi koji traju otkako traje i globalna pandemija koronavirusa.

Senzacija leži u činjenici da će američka kompanija Legends, tvrtka koja se usko bavi promocijom sporta i uz njega vezanih događanja, Realu po potpisanom 25-godišnjem ugovoru davati, pazite sad, 400 milijuna eura godišnje. Dakle, 10 milijardi za 25 godina, prenose Sportske novosti.

Dakle, Legends će Realu pomagati u organizaciji oko svih događanja koja se imaju održati na Bernabeuu. To će pokrivati sve osim Realovih utakmica. Drugim riječima, koncerti, događanja u drugim sportovima ili u životu ljudi općenito.

Što god bude bilo na stadionu osim domaćih utakmica Reala, Amerikanci će to komercijalizirati i od toga, kako to oni već dobro znaju, napraviti pravi spektakl. Za to su tražili 20 posto udjela u tvrtki koja upravlja stadionom, a to su ovim ugovorom i dobili.

Španjolski časopis Voz Populi u svojoj vijesti dalje navodi kako je madridski nogometni ponos dao organizaciju svih, grubo rečeno, nenogometnih operacija na stadionu tvrtki Legends, koja je po njihovim izračunima prva u svome sektoru, a koja je već postala organizator raznih događanja na prostoru grada Madrida.

Već se na Bernabeuu planiraju utakmice ženskog nogometa, ali i košarke… Planira se gostovanje San Antonio Spursa, pošto Legends ima udio i u toj franšizi, a nije nemoguće da se u španjolskoj prijestolnici pojave i Dallas Cowboysi, NFL-momčad.

Ako ne do kraja ove, onda najkasnije u zimu 2023. Santiago Bernabeuu bit će u potpunosti završen, a jednom kada to bude tako, plan je da se na njemu sportska i ina događanja održavaju 300 dana godišnje.

Cijela operacija izgradnje, odnosno renoviranja stadiona vrijedna je oko 900 milijuna eura, a sve ono osim nogometa trebalo bi posao isplatiti u godinama koje dolaze.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vlada SBK raskinula ugovore o koncesijama za 10 mini hidroelektrana

SA ZILHOM SE NISAM NI SVAĐAO: Edis Fetić o pomirenju sa bivšom suprugom