in

Nadal i Medvedev u finalu Melburna

Slatka-Tajna.Eu

Rafael Nadal i Danil Medvedev igraće u finalu Australijan opena u nedjelju, a obojica tenisera imaju jake motive da postanu novi šampioni Australije. Španac juri rekordni 21. trofej na grend slemovima, čime bi pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera, dok ruski teniser želi svoj drugi grend slem trofej u karijeri, koji bi mu pomogao da se domogne prvog mjesta na ATP listi.

U situaciji u kojoj najbolji teniser današnjice Novak Đoković nije u mogućnosti da brani trofej u “Melburn parku”, nije preveliko iznenađenje što će u finalu prvog grend slema u sezoni igrati Rafael Nadal i Danil Medvedev.

“Bik sa Majorke” jedan je od najboljih tenisera u istoriji, a eventualnom pobjedom nad ruskim teniserom u nedjeljnom finalu osvojio bi svoj 21. grend slem trofej u karijeri, čime bi nadmašio ostvarenja svojih “arhineprijatelja” Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Nadal je posljednji veliki trofej osvojio na Rolan Garosu 2020. godine, a djeluje da su problemi sa povredama iza Španca i da ponovo igra vrhunski tenis.

Zanimljiv je i podatak da je Nadal samo jednom trijumfovao u Australiji, daleke 2009. godine, a potom je čak četiri puta poražen u borbama za trofej (dvaput od Đokovića i po jednom od Vavrinke i Federera).

Ovoga puta, Nadal će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je u fantastičnoj formi u posljednjih godinu dana – osvojio je četiri turnira tokom 2021. godine, uključujući i debitantski grend slem na US openu.

Nadal je u polufinalu Ozi opena sa 3:1 u setovima savladao Matea Beretinija, dok je Medvedev istim rezultatom bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Dvojica tenisera igrala su četiri međusobna meča, a Nadal vodi sa 3:1 u pobjedama. Sve tri pobjede Španac je ostvario tokom 2019. godine, između ostalog i u finalu US opena, dok je u posljednjem međusobnom duelu slavio Medvedev – na Završnom ATP turniru 2020. godine.

Nadal želi da dokaže da nije za staro gvožđe i da “mladi lavovi” još nisu spremni da naslokede najbolju trojku u istoriji tenisa, ali motiva ne manjka ni ruskom teniseru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Medvedev bi, u slučaju pobjede u finalu Melburna, došao do svog drugog grend slem trofeja u karijeri, a bio bi i prvi igrač u istoriji koji je poslije debitantskog velikog trofeja osvojio i naredni grend slem.

Takođe, pobjeda Medvedeva bi vrlo vjerovatno značila da bi Rus smijenio Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste 21. februara, ali i to će zavisiti od više faktora.

Đoković će u februaru izgubiti 2.000 bodova koje je osvojio prošle godine u Australiji, dok bi Medvedev zaradio dodatnih 800 (igrao finale prošle godine), ali biće još turnira u međuvremenu.

Novak se već prijavio za turnir u Dubaiju, koji počinje upravo 21. februara, dok je prije toga na programu i turnir u Roterdamu, za koji Đoković ima pozivnicu, ali za sada nije na listi prijavljenih igrača.

Velika borba i kvalitetan tenis zagarantovani su u duelu Nadala i Medvedeva, ali mjesta na najvišem podijumu ima samo za jednog od dvojice vrhunskih tenisera.

A kada na turniru u Australiji nema već najboljeg na svijetu, neka pobedi najbolji od prisutnih.

(RTS)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izabrana mis Srbije

Građani o pregovorima: Opet neki njihov lopovluk