in

Don Ivan Turudić o vječitoj borbi anđela i demona: Sotona je najopasniji kada se ne vidi / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Mi ViDiMo i ovoga je mjeseca organiziralo tribinu za mlade.

Prigodno predavanje na temu “Anđeli i demoni” održao je don Ivan Turudić, župnik župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru. Tribina je održana u katedralnoj dvorani u Mostaru s početkom u 20 sati.

Prije predavanja razgovarali smo sa don Branimirom Bevandom koji je odnedavno imenovan studentskim kapelanom i povjerenikom za mlade. Pitali smo ga kako je uspio okupiti ovoliko mladosti na jednom mjestu.

”Nama je najdraže kada se mladi vrate kući s osmjehom na licu.  Zato smo ovo sve pokrenuli. Osnovao sam Vijeće u koje je izabrano po dvoje župljana iz svake mostarske župe, tj. predstavnika mladih. Zajedno rade kao vijeće, smišljaju neke nove ideje, što to mlade zanima .. I na kraju bi dali ideje, plan i program, zovnuli bi goste predavače …”, priča nam don Bevanda.

Foto: Bljesak.info / Na početku se nazočnima obratio don Branimir Bevanda

Dodaje kako je ovo večeras treća tribina Mi ViDiMo, duhovno biskupijskog pokreta mladih. Premijerno su izveli i himnu mladih koju će uskoro objaviti na internetu, a bit će snimljen i spot koji će postaviti na svoje YouTube i Instagram kanale.

”Imamo dva puta mjesečno duhovne događaje. To su tribina i klanjanje koje održavamo po svim župama u Mostaru. Za 10. veljače organiziramo sljedeću tribinu, na Valentinovo pozivamo sve mlade da dođu, iznenadit će se …”, rekao je don. Branimir Bevanda.

Središnji dio večeri bilo je predavanje don Ivana Turudića, župnika župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista iz Mostara. Don Turudić je govorio o postanku anđela i demona po kršćanskom vjerovanju, ulozi u židovskoj vjeri, spominjanju u Bibliji, o zadaći anđela, djelovanju i služenju Bogu.

”Anđeo nije ime za duhovna bića nego označuje njihovu službu. Jedini smisao postojanja anđela je služenje Bogu. To me je saznanje dodatno zakompliciralo. I uvijek sam se pitao, kakav je to smisao da se svodi čitava vječnost na služenje Bogu. A onda vas život nauči jednu od važnih lekcija. Najveći izričaj ljubavi jeste služenje za koje se ne očekuje ništa zauzvrat. A dobiješ sve”, dio je iz predavanja don Ivana Turudića.

Ovim riječima došao je do Satana koji je isto Božje dijete.

Foto: Bljesak.info / Predstava Tko želi biti anđeo

”Postoji u židovskoj tradiciji jedno tumačenje odakle demoni. Bog anđele stavlja na kušnju i jedan ih dio otpada zbog uzvika ”non serviam”, ”neću služiti”. ”Ja ću biti Bog sebi, ja sam gospodar sebe, svoga postojanja, ja sam gospodar svega što ja hoću i što želim. Ne treba meni tutor nad glavom. Ne trebaju meni njegovi zakoni, ja ću zakone postavljati, ja ću zakone određivati. Ja ću upravljati svojim postojanjem”, reče stvorenje i otpade. Ne zato što ga je Bog odbacio, nego otpade”, rekao je mladima don Turudić.

”Zar ne čujete odjeke u suvremenoj kulturi ”ja sam gospodar svoga tijela, ja sam gospodar svoga života”, tako da Satan lagano ulazi u naše živote”, dodao je.

”Jedan od najvećih znakova prisutnosti sotone u ovome svijetu jest podjela. Tamo gdje se Sotona kao takav ne vidi, on je najdjelotvorniji”, upozorio je don Ivan Turudić.

Nakon predavanja, mladi iz dramske sekcije odigrali su predstavu ”Tko želi biti anđeo” koja na zabavan i edukativan način progovara o izazovima, anđelima i demonima u našim životima.

AUDIO prilog

Kratko predstavljanje don Branimira Bevande i predavanje ”Anđeli i demoni” don Ivana Turudića, možete poslušati u audio prilogu.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

NAPREDUJE IZGLED,ALI I KARIJERA: Tea Tairović pokazala atribute

DJEDOV NASLJEDNIK: Đanijev unuk je presladak