in

Ekvatorijalna Gvineja posljednji četvrtfinalist AKN

Slatka-Tajna.Eu

Reprezentacija Ekvatorijalne Gvineje plasirala se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pobedom protiv Malija nakon boljeg izvođenja penala.

Nije bilo golova u 120 minuta utakmice, Ekvatorijalna Gvineja je slavila penalima 6:5 nakon osam serija penala.

Mali je češće napadao tokom prvog poluvremena, možda je oštećen za penal u desetom minutu zbog igranja rukom igrača Ekvatorijalne Gvineje u kaznenom prostoru, ali sudija nije ocijenio da je ovo bila situacija za penal.

Drugačije je bilo u 41. minutu, ali je nakon provjere snimka ipak glavni sudija preinačio svoju odluku i Mali nije dobio priliku da povede sa bele tačke.

Nekoliko zanimljivih pokušaja viđeno je sa obje strane i u nastavku, ali mreže su mirovale do isteka 90, a zatim i do isteka 120. minuta i meč je riješen penalima.

Ekvatorijalna Gvineja je promašila u prvoj seriji, ali je Mali odgovorio promašenim trećim penalom. Mali je promašio i u četvrtoj seriji, ali je golman ispravio greške saigrača i odbranio penal jednom od najiskusnijih igrača Ekvatorijalne Gvineje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poslije pet serija rezultat je bio 3:3.

Drama je trajala do osme serije. Eneme je sjajno pogodio za Ekvatorijalnu Gvineju, a Sakho je bio tragičar Malija koji se bunio i tražio da se penal ponovo izvede, ali sudija nije mario za prigovore da je eventualno golman pobjedničkog tima prije vremena krenuo sa gol-linije.

Izvor : REUTERS/Thaier Al-Sudani

U četvrtfinalu će Ekvatorijalna Gvineja igrati protiv Senegala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ilaix Moriba se nakon pola godine vraća u Španiju

Regionalna kompanija HTEC osigurala investiciju od 140 miliona dolara, jednu od najvećih u Evropi