in

Zahvaljujući Albukhary univerzitetu i BBI banci šest maturanata iz BiH odlazi na studij u Maleziju

Slatka-Tajna.Eu

Šest maturanata iz Bosne i Hercegovine – Visokog, Sarajeva, Fojnice i Zenice, obrazovanje će nastaviti na prestižnom Albukhary interancionalnom univerzitetu (AIU) u Maleziji. Riječ je o programu koji u saradnji sa AIU realizira Bosna Bank International (BBI). Tim povodom rukovodstvo BBI banke – Emina Šišić, predsjednica Uprave i Nedžad Gušić, član Uprave razgovarali su danas sa studentima i uručili im avio-karte za odlazak na studij.

Za studente su obezbijeđene pune stipendije, a domaće kompanije: Bosnalijek, Euro-Asfalt i Zeraa Agriculture Investment, uz BBI banku i NO Dobro.ba obezbjedile su sredstva za putne troškove.

„Kao društveno odgovorna institucija BBI banka od  svog osnivanja na različite načine stipendira najbolje učenike i studente. Sada je to već nekoliko hiljada stipendista, a neki od njih su postali i naši zaposlenici. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u razvoj društva u kojem poslujemo. Znanje je nešto što ćete imati čitav život uz sebe i što vam niko ne može oduzeti. Znanje je vrijednost koju mi u BBI banci želimo podržati i trudimo se da putem stipendiranja mladih iz BiH pošaljemo poruku da se znanje cijeni, te da obrazovani, edukovani ljudi mogu  ostvariti snove. Na tom putu, nemojte zaboraviti da njegujete i  univerzalne ljudske vrijednosti i tek tada će vaša ličnost biti kompletna“, kazala je u obraćanju studentima predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić.

Ispraćaju studenata prisustvovali su i Eldina Muftić, direktorica Zeraa Agriculture Investment, Amela Mujanović iz Bosnalijeka, Nihad Eminović i Sanin Ramezić iz NO Dobro.ba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uime studenata dobrotvorima koji su omogućili nastavak školovanja na Albukhary internacionalnom univerzitetu zahvalio se Husein Softić iz Fojice, koji će pohađati studij Informacionih tehnologija. Na istom fakultetu studirat će i Subhija Golić iz Zenice, dok će Ahmed Bećović i Denis Bahić iz Sarajeva svoje obrazovanje nastaviti na fakultetu poslovne administracije i to u oblasti ljudskih resursa i marketinga. Emil Šećerović iz Visokog pohađat će nastavu iz oblasti društvenog razvoja, dok se Ibrahim Ramić iz Sarajeva opredijelo za studij komunikacija.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zapadni Balkan od ćutanja do podrške Ukrajini

OTIŠLA JE MOJA STIJENA I NAJISKRENIJI FAN: Andrea Šušnjara podijelila tugu