in

Sve je dogovoreno: Ajdin Hasić ima novi klub

Slatka-Tajna.Eu

(Piše: E.K.)

Svakog dana u FK Željezničar suoče se s nekim potraživanjima ili tužbama. S raznih strana.

Nekoliko nogometaša tužilo je klub, s ciljem da sudskim putem naplate zarađene plaće i rate. Bilo je slučajeva da su klub tužili treneri i nogometaši koji su rasli i stasali u Željinom domu.

Danas je nogometašima i trenerima lakše naplatiti dugovanja. Imaju uz sebe Sindikat i stroge propise za dobivanje licence za domaće i internacionalno takmičenje.

Jedan bivši Željin nogometaš, koji je u dva navrata nosio plavi dres, već nekoliko puta potpisuje sporazum o izmirenju duga od strane kluba. Potpisuje i odgađa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Premda ima na raspolaganju pravne mehanizme da u najkraćem mogućem roku naplati potraživanja, on ne pritišće klub, ne poseže za tužbom.

Foto: FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Rijedak je primjer u bh.nogometu. FK Željezničar duguje na ime plaća, za naše prilike, “ozbiljnu” sumu, ali Sinan Ramović ne prijeti tužbom. Daje još vremena klubu. Čeka bolje dane za Želju. Primjer koji će sigurno obradovati navijače Želje. Ramović je, inače bliski rođak Alena Kurta, dugogodišnjeg defanzivca Želje. On je istinski sanjao da obuče dres Želje. Ostvarilo mu se to u 25-toj godini. Bio je kratko kod Mehe Kodre u Švicarskoj, a sada je član Posušja.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Angelina Jolie godinama ne odustaje od modela cipela koji ženstvenost stavlja u prvi plan

DOŠLO JE DO ZASIĆENJA: Dinča rijetko snima nove pjesme