in

Najmlađa žena koja je samostalno preletjela svijet / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Zara Rutheford,  najmlađa žena koja je samostalno zrakoplovom obišla svijet

Zara Rutherford, 19-godišnjakinja belgijsko-britanskog podrijetla, postala je najmlađa žena koja je samostalno zrakoplovom obišla svijet, piše BBC.

U roku od nekoliko sati, Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Rutherford doista najmlađa žena koja je dovršila ovaj podvig, ali i najmlađa osoba bilo kojeg spola koja je obišla svijet sama u ultralakom zrakoplovu.

Oba roditelja su joj piloti i uči letjeti od 14. godine, no dozvolu je dobila tek 2020.

Njeno putovanje započelo je 18. kolovoza 2021. i trajalo je pet mjeseci – dva mjeseca dulje od planiranog zbog loših vremenskih uvjeta – a ukupno je prešla 52 tisuće kilometara.

“Najteži dio bio je let iznad Sibira – bilo je vrlo hladno, i da se dogodio neki problem s motorom bila bih satima udaljena od bilo kakve pomoći. Nisam sigurna da bih preživjela,” govori Zara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuUnatoč tome, raduje je što može ispričati svoja iskustva i potaknuti ljude da učine nešto ludo u svom životu.

“Ako imate priliku, učinite to!” rekla je.

Zara planira na jesen upisati studij računalnog inženjerstva, ali i nastaviti promicati vidljivost žena u zrakoplovstvu.

Video: Youngest Woman (19) To Fly Solo Around The World – Zara Rutherford


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izetbegović odgovorio Čubriloviću na poziv da se obrati na sjednici NSRS

Kada je Brena ušla u kuću i vidjela Prijinu majku sve je bilo jasno: Pročulo se o scenama!