in

MAHIR MULALIĆ O KARIJERI I POPULARNOSTI: Pamtim savjet Marije Šerifović da nigdje ne žurim

Slatka-Tajna.Eu

Kada sumira 2021. godinu, pobjednik „Zvezda Granda“ Mahir Mulalić kaže da mu je bila jedna od boljih. Pored pobjede u “Zvezdama Granda”, zatim koncerta u rodnoj Gračanici, tu je i prvijenac “Đerdan” za Grand produkciju, ali pravo iznenađenje od njega tek slijedi.

Pjevač je spreman da sigurnim koracima osvoji estradu. Pod budnim okom i uhom mentorice Marije Šerifović radio je prvu pjesmu koju potpisuju Bane Opačić i Darko Dimtrov. Pričao nam je o planovima, takmičenju, ali i o tome koji je najbolji savjet dobio od Mairje Šerifović.

Jesi li zadovoljan komentarima na prvu pjesmu „Đerdan“?

-Jesam. Svi su komentari pozitivni. Ljudima se dopada pjesma, slušaju je, pjevam je na nastupima. Ispunila je očekivanja i to je najvažnije da sam ja dao svoj maksimum i predstavio se u najboljem svjetlu. Planovi su da se ide dalje, uskoro radim drugu pjesmu koju ću predstaviti publici.

Hoće li biti pjesma u tvom stilu ili će biti nešto znatno drugačije?

-Ne bih da otkrivam ništa za sada. Sve će se čuti vrlo brzo. Radim na novoj pjesmi i neka publika još malo sačeka.

Pjesma „Đerdan“ je rađena uz veliku podršku Marije Šerifović. Da li je ona zadovoljna krajnjim rezultatom?

-Da, zadovoljna je jako. Ona je birala pjesmu i bila je uključena od samog početka u kompletan projekat.

Imaš li podršku starijih kolega koji imaju veliko estradno iskustvo?

-Imam i jako sam sretan da je tako. Od samog pojavljivanja u „Zvezdama Granda“ sam naišao na pozitivne komentare. Ne želim da nabrajam, jer sam siguran da ću nekoga izostaviti i zaboraviti, ali ta podrška mi jako puno znači i daje mi poticaj da sam na dobrom putu.

Po čemu ćeš, osim po pobjedi, pamtiti „Zvezde Granda“?

-Ono što najviše pamtim su naša druženja tokom takmičenja. Provodili smo vrijeme zajedno skoro dvije godine, družili se, išli jedni drugima na probe. Postali smo jako dobri prijatelji tokom tih dana, a kad je to sve završilo, moram priznati da mi je takmičenje jako nedostajalo. Baš zbog tih druženja koja se na zaboravljaju.

Koji savjet Marije Šerifović najviše pamtiš?

-Marija nije samo bila dobar mentor nego čovjek. Ona je uvijek govorila, polako, samo polako, ne žuri nigdje. To ću pamtiti i držat ću se njenog savjeta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S kim si od takmičara ostao u kontaktu nakon finala „Zvezda Granda“?

-Sa svima sam u kontaktu. Viđamo se često, dopisujemo se, čujemo se telefonom, tako da smo i dalje svi u kontaktu i znamo šta ko radi.

Da li bi mladim pjevačima preporučio da se prijave i takmiče u „Zvezdama Granda“?

-Svakako, jer je to jedna dobra škola. Iako to traži dosta strpljenja, finansija, putovanja, ipak to vrijedi proći. Ako misle da se ozbiljno bave muzikom onda neka probaju.

Koliko su tebi „Zvezde Granda“ promjenile život?

-Totalno. Upoznao sam mnoge ljude, tu su nastupi, druženja sa publikom, mediji. Nekako je sve drugačije.

Prija li popularnost?

-Naravno da prija. Kome ne prija? Iako mi je još uvijek malo neobično da me ljudi zaustave, fotografišu se sa mnom, traže autograme. Nekako se još uvijek navikavam na taj dio posla.

Amel Ćurić ti je tokom takmičenja bio velika podrška. Da li će te snimiti duet?

-Amel je moj komšija, iako nismo familija, mi smo kao prava familija. Zašto da ne, naravno. Međutim, treba da se desi pjesma, pa tek onda da to uradim.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nastavljena humanitarna turneja na Bjelašnici!

U Hrvatskoj novi rekordni broj novozaraženih, s koronavirusom preminule 64 osobe