in

Shapovalov nije mogao do senzacije: Nadal slavio nakon pet setova i prošao u polufinale

Slatka-Tajna.Eu


Sjajan meč na Australian Openu


Španski teniser Rafael Nadal plasirao se uz dosta muke u polufinale Australian Opena.



Nadal je u četvrtfinalu igrao protiv kanadskog tenisera Denia Shapovalova i tek nakon pet setova uspio je da slavi sa 3:2 i plasira se dalje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Španac je odlično otvorio ovaj meč i već je u prvom setu pokazao svoju snagu kada ga je dobio sa 6:3 i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set trajao je oko sat vremena i Shapovalov je pružio nešto bolji otpor, ali to nije bilo dovoljno. Nadal je drugi set uspio da dobije sa 6:4 i činilo se da će bez veće muke da dođe do polufinala.

Međutim, Shapovalov je potom zaigrao zaista nevjerovatno i jednostavno je “letio” po terenu. Kanađanin je treći set dobio sa 6:4 i uspio je da smanji na 2:1.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Shapovalov je s odličnom igrom nastavio i u četvrtom setu koji je trajao 46 minuta, a on je uspio da dobije Nadala sa 6:3 i tako izjednači na 2:2 u setovima za pravu dramu u Melbourneu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










No, Nadal je uspio da se oporavi za peti set i ponovo vrati svoju igru. Shapovalov nije imao snage da nastavi i dođe do senzacije, ali može biti ponosan kako je danas odigrao meč protiv Španca.

U petom setu Nadal je ekspresno poveo sa 3:0 i već tada je bilo jasno da će se Shapovalov teško vratiti. Španac je lagano priveo peti set kraju i dobio ga sa 6:2 iskoristivši prvu meč loptu, te je na kraju ukupno u setovima slavio sa 3:2 i plasirao se dalje.

Australian Open, četvrtfinale:

Nadal – Shapovalov 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:2)

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

STRAH OD SAŠE POPOVIĆA: Cipka je napravila dugu pauzu

“Igre na ventilima i nabavci gasa”: Građani trpe posljedice, nadležni šute