in

Oružani napad na Univerzitetu Heidelberg izveo 18-godišnji Nijemac

Slatka-Tajna.Eu

 Oružani napad u kampusu Univerziteta Heidelberg, u istoimenom njemačkom gradu, u kojem je danas ubijena jedna osoba, izveo je 18-godišnji državljanin Njemačke.

Počinio samoubistvo

Šef policije u Mannheimu Siegfried Kollmar rekao je na konferenciji za novinare povodom napada da je 18-godišnji Nijemac ušao u amfiteatar univerziteta u kojem je bilo 30-ak ljudi, a potom nekoliko puta otvorio vatru iz oružja.

Navodeći da je u ovom napadu povrijeđeno više osoba, Kollmar je rekao da je među njima i 23-godišnja žena, koja je kasnije preminula u bolnici.

Kollmar je također naveo da je napadač, koji je u amfiteatar ušao s dvije puške, pronađen mrtav ispred zgrade, te da je počinio samoubistvo.

Navedeno je da je oružje koje je napadač nosio najvjerojatnije kupljeno u inostranstvu, odnosno da napadač nije imao dozvolu za oružje koje je nosio.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kollmar je podijelio informaciju da je pretražena i kuća napadača s prebivalištem u Mannheimu, te da je ta osoba u poruci koju je prije napada napisala drugoj osobi na Whatsappu upotrijebila izraz “ljude treba kazniti”. U torbi koju je napadač nosio sa sobom bilo je više od 100 metaka.

Narednih dana će se istraživati ​​pozadina napada

Andreas Herrgen, iz Tužilaštva u Heidelbergu, koji se također obratio na konferenciji za novinare, izjavio je da će se narednih dana istraživati ​​pozadina napada te kako je za sada preuranjeno išta o tome govoriti.

Napadač nije ranije počinio bilo kakvo krivično djelo u Njemačkoj.

Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je kako je zgrožen incidentom na Univerzitetu Heidelberg, gdje je napadač pucao na studente iz pištolja, ubio studenta i ranio mnoge.

Izražavajući saučešće univerzitetu, studentima i porodicama žrtava, Scholz je rekao da mu se “srce slama nakon takvih vijesti.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Naučili smo lekciju sa Đokovićem, nije sve bilo kako treba

Senidah fotografijama s plaže raspametila fanove