in

ELMADINA LALIČIĆ, MLADA PJEVAČICA IZ GORAŽDA: Popularnost ne želim kupovati novcem

Slatka-Tajna.Eu

Oni koji su me čuli znaju da se ne plašim zapjevati i da se imam sa čim pojaviti pred publikom

Za mladu pjevačicu Elmedinu Laličić iz Goražda kažu da ima sve predispozicije da uspije na estradi. Krasi je mladost, ljepota, specifična interpretacija i atraktivan scenski nastup.

Iako je tek zakoračila u osamnaestu godinu života, iza nje su brojni nastupi u Bosni i Hercegovini, ali i van njenih granica, na kojima je svojom specifičnom i kvalitetnom interpretacijom publiku dizala na noge.

Od svoje pete godine druži se sa mikrofonom. Rijetka su takmičenja na kojima se nije “okitila” nekim od priznanja. Kaže da je posebno ponosna na nagradu publike u projektu “Zvijezda možeš biti ti X” NTV “Hayat”. Među nagradama koje je dobila jeste i pjesma koja će biti “obučena” u adekvatno video ruho.

-Željno iščekujem trenutak da pjesma bude objavljena. Vjerujem da će tada povoda za moje pojavljivanje u medijima biti na pretek. Znam da nije vrijeme za nove audio projekte. Ipak, volim muziku, a kad se nešto voli i radi iz ljubavi, onda ništa nije teško raditi tako da će uspjeh sam po sebi kad tad doći. Istina, mnoge stvari na estradi vezane su za novac, a ne za kvalitet interpretacije. Ako ga imaš, možeš imati sve. Svoju popularnost ne želim kupovati novcem. Previše je zavisti koja onima koji u ovom poslu vide neku ljepotu zagorčava život. Oni koji su me čuli znaju da se ne plašim zapjevati i da se imam sa čim pojaviti pred publikom. Nastojim da njenu pozornost usmjerim na svoj glas i kvalitet interpretacije. Maštala sam o tome da jednog dana stanem na pozorncu sa nekim od poznatih estradnih zvijezda. Članstvo u udruženju ljubitelja sevdaha “Sevdalinka“ mi je to omogućilo. Presretna sam što mi se ispunio dio snova i što evo imam priliku da se družim i zajedno nastupam sa istinskim čuvarima naše tradcionalne pjesme sevdalnke. Imam veliku pdršku svje porodce. Otac i majka prate me svuda gdje nastupa i veoma se raduju svkoj pjesmi koju otpjevam – kaže Elmedina.

Ona uskoro završava drugi razred Srednje muzičke škole u Sarajevu na odsjeku za solo pjevanje. Pored pjesme ima još nekoliko ljubavi. Voli glumu i ples, igra folklor…

U posljednje vrijeme postala je meta iskusnih estradnih vukova koji joj obećavaju „kule i gradove“ vezane za snimanje pjesama. Zatečena silnim merhametlukom, odbila je ponude. Greška ili pravi potez?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Ne znam. Možda sam tako propustila neke životne šanse koja će mi se sutra rijetko ukazati. Ipak, mislim da se od sudbine ne može pobjeći. Ako je suđeno da uspijem, bit će i novih prilika za snimanje – rekla je Elmedina Laličić.

Piše: Eset MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POSTALA JE PRVA ŽENA S 300 MILIONA OBOŽAVATELJA: Kylie Jenner je najpraćenija žena na Instagramu

Protest građana u Austriji, ambasador Kemal Kozarić među okupljenima…