in

Danas protesti bh. građana u Beču: “Quo vadis, Bosna?”

Slatka-Tajna.Eu

Savez bh. udruženja u Austriji “Consilium Bosniacum” organizira danas mirne proteste “za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini”, a pod motom “Quo vadis, Bosna”.

Kako su najavili organizatori, ruta kretanja je u 13 sati, polazak sa Maria-Theresien-Platz i kraj u 16 sati na Haus der EU – BMEIA Heldenplatz.

Na skupu će se se obratiti dr. Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, Nurten Yılmaz, članica austrijskog parlamenta, Ewa Ernst-Dziedzic, članica austrijskog parlamenta, Damir Saračević, predsjednik Saveza “Consilium Bosniacum”, Ahmed Husagić, predsjednik pokreta “Snaga domovine”, Esma Murselović-Diman, članica odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Admir Mehmedović, član odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Kabir Sokullu, član odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Selma Jahić, preživjela žrtva genocida i Anita Zečić, umjetnica).

Podsjećamo, jučer je u Stuttgartu održan novi skup bh. građana, u organizaciji Građanske inicijative BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuGrađanska inicijativa BiH, kao organizator, navela je da se diže glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rukometaši Crne Gore poraženi od Holandije na EP

Veza društvenih mreža i depresije