in

Kompanija u BiH povećala plaće radnicima, 300 KM za zimnicu, 1.500 regres

Slatka-Tajna.Eu

Radnici “EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari” (kod Doboja) u Novu godinu ušli su s brojnim pogodnostima i benefitima, te onim najvažnijim – povećanjem plaća za pet posto u 2022. godini.
Trenutno im, prema pogodnostima koje proizilaze iz radnog odnosa, mogu pozavidjeti brojni radnici, ne samo u realnom nego i javnom sektoru.

Od ove godine, radnici ove kompanije mogu računati na 300 KM kao pomoć za zimnicu i ogrijev, te blizu 1.500 KM regresa za korištenje godišnjeg odmora.

Direktor “EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari” d.o.o. Stanari Savo Mirković i predsjednik Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije ove firme Siniša Ristić potpisali su u decembru sporazum, koji je od januara ove godine na snazi.

Sporazumom su povećane plaće za pet posto za 2022. godinu, kao i troškovi prevoza.

Novac je izdvojen i za sportske aktivnosti Sindikalne organizacije od 2.000 КM, pomoć za ogrev i zimnicu je sa 280 КM u 2021. godini povećana na 300 КM u neto iznosu u 2022. godini, a isplata regresa za korištenje godišnjeg odmora se sa 1.415 КM povećala na 1.474 КM u neto iznosu u ovoj godini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPomenuti sporazum, koji predstavlja dobru saradnju sindikata i poslodavca, kao i kvalitetan socijalni dijalog, primjenjivaće se uz zaključeni kolektivni ugovor “EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari”, objasnili su u Savezu sindikata RS.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Historijski pogodak za naš tim na EP: Bh. futsaleri smanjili prednost Španije!

Upozorenje moćnoj Rusiji: “Neka nas se klone ili će se vratiti u lijesovima”