in

Sud donio presudbu za ubistvo Šabana Šaulića i Mirsada Kerića

Sud donio presudbu za ubistvo Šabana Šaulića i Mirsada Kerića
Slatka-Tajna.Eu
Sud donio presudbu za ubistvo Šabana Šaulića i Mirsada Kerića

Turčin Alsin Levent (37) osuđen je pred sudom u njemačkom gradu Güterslohu na 3 godine i 3 mjeseca zatvora zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Šaban Šaulić, poznati pjevač narodne muzike i njegov saputnik, muzičar Mirsad Kerić, dok je Slobodan Stojadinović teško povrijeđen.

Levent je, kako prenose nemački mediji, priznao krivicu i izjavio da nema opravdanja za sebe. U Njemačkoj su zatvorske sankcije za ovakva krivična dela blaže nego kod nas i maksimalna kazna koja je mogla da bude izrečena je četiri godine. Tužilac je predlagao da sud dosudi Leventu na tri godine zatvora, a advokat optuženog kaznu od godinu dana i osam meseci. Branilac je protestovao što su mediji u Srbiji njegovog klijenta nazvali ubicom. Suđenju i izricanju presude prisustvovali su članovi porodica poginulih.

Podsjećamo, Šaulić i Kerić nastradali su 17. februara 2019. godine, kod gradića Gütersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač „mazde 6”, udario otpozadi „seat ibicu” u kojem su bili naši muzičari. Nakon završenog nastupa u Bielefeldu, gradu na sjeveroistoku Njemačke, Šaulić je sa muzičarima otišao u hotel po stvari. Zatim su krenuli na aerodrom u Düsseldorf, odakle su planirali let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje su nastupali dogodio se saobraćajni udes zbog čega je put bio zatvoren. Morali su da zaustave vozilo ispred mjesta sudara. Tada je Levent, vozač „mazde”, koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole udario u automobil u kojem je bio Šaulić sa Kerićem i Stojadinovićem. Prema navodima njemačkih medija, pijani vozač kretao se brzinom većom od 180 kilometara na čas, a u stravičnom sudaru bio je lakše povređen…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šaban Šaulić je munjevitom brzinom prebačen u najbližu bolnicu, nažalost nisu uspjeli da ga spase. Klavijaturista Mirsad Kerić je također prebačen u bolnicu, ali nakon nekoliko dana borbe za život, ni njega nisu mogli da spase. Jedini preživjeli je ostao Šabanov kum –  Slobodan Stojadinovic.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KRIPTO UTOPIJA: Blockchain, Bitcoin i Eminemov majmun

Nadal slomio otpor Hačanova za osminu finala AO