in

Jak vjetar otežava promet, u unutrašnjosti naleti snijega

Slatka-Tajna.Eu

Olujna bura

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog jakog vjetra na dionici državne ceste DC1 Udbina-Klapavice, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Bristovac i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Zbog prometne nesreće vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A3 Bregana-Lipovac iza čvora Popovača u smjeru Bregane.

Kolnici su mokri te vlažni i skliski. Ponegdje ima magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U unutrašnjosti uz više oblaka moguć poneki pljusak snijega 

Djelomice sunčano, ujutro na južnom Jadranu još ponegdje kiša, a u unutrašnjosti uz povremeno više oblaka moguć je poneki pljusak snijega, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji sredinom dana i jak sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadran od 6 do 10 stupnjeva Celzijevih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZABORAVILA DA POZIRA: Dejana Živković pokazala trudnički stomak

DUŠKO TOŠIĆ U TAJNOJ VEZI SA KĆERKOM POZNATOG PJEVAČA! Mlađa od njega 15 godina