in

Debi protiv Švedske pamtiću cijeli život

Slatka-Tajna.Eu

U reprezentaciji BiH na Evropskom prvenstvu debitivalo je nekoliko mladih rukometaša, a među njima je bio i dvadestdvogodišnji Marko Lukić.

Rukometaš iz Prnjavora i član RK Borac m:tel pokazao je da bi u budućnosti mogao biti jedan od oslonaca u igri bh. tima.

Sam poziv od stane selektora Ivice Obrvana da se nađe na konačnom spisku za Euro nagrada je za trud i mukotrpan rad posljednjih godina u kojima je Lukić izrastao u sjajnog rikometaša. Danas je jedan od najvažnijih karika u ekipi Borca, a njegovo igranje na EP dobija na značaju kada se zna da je prošle godine imao tešku povredu Ahilove tetive zbog koje je pauzirao osam mjeseci. U prvoj utakmici na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta protiv favorizovane Švedske protiv koje je inače debitovalo devet igrača u bh. dresu, što je pokazatelj da se ide ka podmlađivanju postigao je tri pogotka.

“Ovo prvenstvo je jedno veliko iskustvo za mene. Bila mi je čast da igram za reprezentaciju, srećan sam da sam svoj debi za reprezentaciju imao baš na Evropskom prvenstvu i to protiv Švedske, jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Sigurno je da ću taj prvi meč pamtiti cijeli život”, kaže Lukić.

BiH je prvenstvo okončala sa tri poraza u grupnoj fazi od Švedske, Češke i Španije, a jedan od razloga zašto se nije moglo više, sigurno je virus korona koja je pokosila bh. reprezentaciju uoči, ali i tokom cijelog turnira. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ostaje mala žal što zbog kovida nismo mogli da se pokažemo u pravom svjetlu na ovom prvenstvu. Ipak, bez obzira na sve probleme, mislim da smo mogli malo bolje i pametnije da odigramo u završnicama protiv Švedske i Češke. Ipak, dali smo sve od sebe, ovo je bila jedna velika škola posebno za nas mlađe”, ističe srednji bek “zmajeva” i dodaje:

“Samo prvenstvo je odlično organizovano, jedini problem je bio virus i stalna neizvjesnost oko testiranja i pozitivnih slučajeva”.

Za talentovanog rukometaša koji je se predstavio na najvećoj evropskoj pozornici, što će mu svakako pomoći u daljnjoj karijeri nekoliko selekcija je prijatno iznenadilo.

“Najprijatnije iznenađenje turnira za mene su reprezentacije Nizozemske i Islanda. Mislim da su pokazale da igraju jako lijep rukomet. U samoj završnici vidim Dansku, kao najvećeg favorita, uz njih još Francusku i Španiju”, zaključio je rukometaš Borca.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pet pravila za brigu o biljkama tokom zime

ZABORAVILA DA POZIRA: Dejana Živković pokazala trudnički stomak