in

Za Novaka Đokovića stigle sjajne vijesti iz Australije!

Slatka-Tajna.Eu


Konačno lijepe novosti


Za Novaka Đokovića iz Australije konačno stižu lijepe vijesti.



Svjetski teniser broj jedan prije tri dana deportovan je iz Australije nakon što mu je po drugi put ukinuta viza, te je izgubio pravo nastupa na prvom Grand slamu sezone koji je počeo dan kasnije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Teniser iz Srbije dobio je i tri godine zabranu ulaska u ovu državu, te je prvobitno odlučeno da mora da plati pola miliona dolara za troškove sudskog postupka.

Ipak, Đoković neće ostati “lakši” za pomenuti iznos, jer je Australian Open donio odluku da plati sve troškove sudskog postupka koji je vođen u procesu između Đokovića i Vlade Australije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naime, Australian Open će od Vlade Australije dobiti novac za organizovanje turnira, tako da će praktično stanovništvo ove države koje plaća porez platiti i trošak ovog procesa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Također, prije nekoliko dana premijer Australije objasnio je kako bi Nole ipak mogao nastupati na Australian Openu tokom trogodišnje zabrane ulaska u zemlju.

Scott Morrison je istakao da bi Đoković u tom periodu ipak mogao ući u zemlju, ukoliko se procijeni da bi to bilo od velike važnosti za Australiju i na osnovu toga bi mu se napravilo izuzeće.

“Ni na koji način ne bih želio da utičem na donošenje odluka. Ipak, postoje okolnosti pod kojima bi Novaku Đokoviću bio odobren ulazak u Australiju”, jasno je podvukao Morrison.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Detalji akcije spašavanja na Bjelašnici: Iz GSS-a išli i privatnim vozilima

BRIGA UVIJEK POSTOJI: Keba plače zbog kćerke Nataše