in

Semir Štilić objasnio zašto se vratio u Željezničar: “Kada je u pitanju Željo novac mi nije bitan”

Slatka-Tajna.Eu


Ponovo na Grbavici


FK Željezničar jučer je potvrdio da je Semir Štilić potpisao novi ugovor s ovim klub.



Zbog nesuglasica s trenerom Tomislavom Ivkovićem ovaj iskusni veznjak nije igrao za Željezničar u prvom dijelu sezone, te je odlučio da napusti klub.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ipak, nakon što je Edis Mulalić stigao na trenersku klubu situacija se promijenila, te je Željezničar počeo pregovore sa Štilićem koji je jučer zvanično potpisao ugovor s klubom s Grbavice.

Jasno je da se Željezničar ne nalazi u najboljoj finansijskoj situaciji zbog čega je otišlo nekoliko prvotimaca, ali je Štilić poručio da mu novac nije bitan.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Dolazim iz najčišćih, najpoštenijih namjera. Novac kada je u pitanju Željezničar nije mi uopće bitan, bitaj je odnos i atmosfera u kojoj čovjek radi – trenira. Presudno u tome što sam se vratio je poziv trenera Edisa Mulalića koji živi za ovaj klub, a koji je prije svega pošten čovjek i moj veliki prijatelj”, rekao je Štilić i nastavio.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Zašto sam se vratio? Zato što kada sam ja počinjao karijeru imao sam pored sebe Edisa koji je svima nama mlađima bio primjer i učio nas kako da se ponašamo, rastemo kao igrači i tim. Svakom mladom igraču neophodno je da ima nekoga poput njega, a ja se nadam da ću nekim mladim igračima danas moći biti na usluzi i od pomoći kao što je Edis meni i ostalim igračima tada”.

Iskusni veznjak se već priključio ekipi, a u narednim danima će i u trenažni proces. Proteklih sedmica trenirao je individualno, fokus je na bio na fizičkoj spremi te ukoliko prođe pripreme na pravi način sigurno će biti veliko pojačanje za ekipu s Grbavice.

Treba dodati da je Štilić sa ovim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Odbijena isplata pola miliona eura za pripremu opštih izbora u BiH

JELENA ROZGA: Zbog problema sa zdravljem ne mogu ni da se ugojim – Hayat Production