in

Oporavak svjetskog turizma tek 2024. godine

Slatka-Tajna.Eu
person in airport using mobile app in phone to show covid-19 test results for travel

Oporavak turizma širom svijeta i dostizanje nivoa iz vremena prije pandemije ne očekuje se prije 2024. godine, saopćila je Svjetska turistička organizacija.

Visokozarazna omikron varijanta virusa korona “poremetit će oporavak” početkom 2022. godine nakon prošlogodišnjeg rasta za četiri posto u odnosu na 2020, saopćila je organizacija UN čije je sjedište u Madridu.

Prihod od turizma u 2020. bio je za 72 posto manji u odnosu na 2019., posljednju godinu prije početka pandemije, prenio je AFP.

“Tempo oporavka i dalje je spor i neujednačen u svjetskim regionima zbog različitih nivoa restrikcija mobilnosti, stopa vakcinacije i samopouzdanja putnika”,navodi se u saopćenju.

U Evropi, te Sjevernoj i Južnoj Americi broj stranih posjetilaca povećan je za 19, odnosno za 17 posto, prošle godine u odnosu na 2020. godinu, javlja Srna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na Bliskom istoku broj dolazaka opao je za 24 posto u 2021, a u azijsko-pacifičkom regionu bio je za 65 posto manji nego u 2020. godini, a čak za 94 posto manji nego prije pandemije.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BRIGA UVIJEK POSTOJI: Keba plače zbog kćerke Nataše

MUJČE DURIĆ OGORČEN ESTRADOM: Menadžeri su kokošari, kompozitori kradu, a kolege su ljubomorne