in

MUJČE DURIĆ OGORČEN ESTRADOM: Menadžeri su kokošari, kompozitori kradu, a kolege su ljubomorne

Slatka-Tajna.Eu

Mujče Durić jedan je od najpopularnijih bh. pjevača u dijaspori, Evropi. On sa porodicom živi u Švicarskoj, ali često je na putu zbog nastupa, a oni su širom Evrope, ali i Bosne i Hercegovine.

U velikom stilu

Ova 2022. godina za Mujčeta će biti posebno zanimljiva jer planira objaviti novi album sa pjesmama koje su mu radili eminentni kompozitori iz regiona. Prema njegovim riječima, konačno je došlo vrijeme da sebe prezentira publici u velikom stilu, pa tako nije žalio da investira u novi album sa provjerenim i poznatim autorima.

Ali, kao i mnogi pjevači ni Mujče nije baš zadovoljan situacijom koja vlada na estradi, a ponajviše ga nerviraju pojedini „nazovi menadžeri“.

-Na estradi i u politici ista situacija, političari korumpirani pokradoše, zavadiše, a na estradi veliki jedu male. Većina tih nekih menadžera završili su četiri razreda osnovne škole i predstavljaju se kao visokoobrazovane ličnosti, a u stvari su samo sitni kokošari koji pokušavaju da unesu nered i zlobu, kako među pjevačima isto tako i među muzičarima. Iskreno po meni jedini kompetentni menadžeri su Hilmo Peljto, Amel, a bio je to i rahmetli Popak. Opet, sa druge strane, kompozitori kradu jedni druge, pjevači se lažu međusobno, a neki od njih su „kao veliki vjernici“, pa i vjeru uvlače u njihove prevare. Kada se sretnemo slijedi grljenje, ljubljenje, a čim se udaljiš počnu da te ogovaraju. Pravi i iskreni pjevači nikada neće kolegi da skinu tezgu, nastup, ali ta ljubomora i zavist koja je zavladala na estradi je jedno strašno ludilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Više covera nego pjesama

-A, o autorskim pravima da ne govorim. Ja kao pjevač platim pjesmu, platim snimanje, a onda taj tamo neki kompozitor koji je uredno dobio novac, istu tu pjesmu želi da stavi na svoj kanal i da dobija novac. Danas je više snimljenih covera nego pravih i originalnih pjesama. Kompozitori se potrošili, a pjevači u nedostatku novca da ulože u nove pjesme snimaju covere. Ali, ne može nikada jedan snimljeni cover biti kao original. Sve u svemu estrada je postala bara puna krokodila, ljubomora i zavist su im postala duševna hrana. Ja ne mogu biti nikada sretan ako nekom kolegi pjevaču oduzmem tezgu ili slažem nešto na njega da ga ne bi organizatori zvali. Bogu dragom hvala, niti kome želim zlo niti sam ljubomora ni zavidan – rekao nam je Mujče.

Njega kao muzičar na nastupima prati njegov sin Munib koji je izuzetno talentiran, a sa njim su uvijek i njegovi prijatelji.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Oporavak svjetskog turizma tek 2024. godine

KARTE SU OTVORENE: Pogledajte HNS-ove konačne prijedloge izmjena Izbornog zakona BiH i Ustava BiH (FOTO)