in

Kazna KBC-u Rijeka zbog prekovremenog rada medicinskih sestara

Slatka-Tajna.Eu

KBC Rijeka

Foto: HRT / HTV

Državni inspektorat utvrdio je nepravilnoisti u radu Uprave KBC-a Rijeka za što slijedi kazna u iznosu od 60 do 100 tisuća kuna. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare Sindikata zdravstva Hrvatske u Rijeci, Uprava se prema medicinskim sestrama odnosi robovlasnički tjerajući ih da rade i do 230 sati mjesečno što je protivno svim zakonskim propisima. To je utvrdio i inspektorat rada te sada slijedi kazna. Sindikat traži smjenu Uprave i zaštitu medicinskih sestara.

– Veliki broj radnih sati ostavlja psihofizičke posljedice na zdravlje naših medicinskih sestara. Ne možete raditi van zakonskog roka. To su odredili liječnici koji su limitirali taj broj prekovremenih sati. Dakle, poanta je u tome da će ljudi u ranoj životnoj dobi ostati invalidi rada upravo zbog nemogućih uvjeta rada, kazala je Radmila Čahut Jurišić, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske iz Podružnice Rijeka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Još jedna bh. kompanija odlučila dijeliti profit s uposlenicima

FIBA lista: “Zmajice” desete, Srbija sedma