in

Još jedna bh. kompanija odlučila dijeliti profit s uposlenicima

Slatka-Tajna.Eu

Domaća IT kompanija Ministry of Programming (MOP) odlučila je ove godine uvesti program podjele dijela profita sa usposlenicima.
Stalni uposlenici firme tako će od ove godine, osim redovnih plaća, primati i dio dobiti kompanije. Informaciju je objavio Rešad Začina, suosnivač i izvršni direktor komapnije.

” Uspješno završavamo pripreme za isplatu podjele dobiti u martu 2022. koju će dobiti 22 uposlenika (21 inženjer). Ukupan iznos za isplatu u ovoj prvoj verziji programa bit će nekoliko stotina hiljada KM,tačan iznos ćemo objaviti nakon što se urade formalni godišnji obračuni”, objavio je Začina.

Isplata se vrši u martu, nakon zakonskog zaključavanja dobiti koje će biti obavljeno krajem februara. Pravo na podjelu profita imaju svi koji su u kompaniji duže od četiri godine (zaključno sa 31. decembrom 2021.) i nisu prekidali radni staž u MOP-u duže od šest mjeseci. Riječ je o uposlenicima s bilo kojim stalnim angažmanom u MOP-u, uključujući i pripravnički staž.

Postoci se izračunavaju pomoću formule koja uzima u obzir svaku dodatnu godinu provedenu na MOP-u tako da je proces vrlo transparentan.

“Čestitamo kolegama koji su dio naše prve godine dijeljenja dobiti, nastavit ćemo unaprjeđivati naš program vjernosti kako bismo svake godine bili sve bolji”,rekao je Začina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjećamo, ranije je ovakvu odluku donio direktor mostarske softverske kompanije ZenDev, Senad Šantić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON TRIDESET GODINA KARIJERE: Viki pjeva u Dubaiju

Kazna KBC-u Rijeka zbog prekovremenog rada medicinskih sestara