in

Dvije velike drame na Australian Openu, trajalo je skoro devet sati

Slatka-Tajna.Eu


Fenomenalni mečevi


Odigrana su dva dramatična meča u drugom kolu Australian Opena koja su zajedno trajala skoro devet sati.


FOTO: EPA




Prvo je Pablo Carreno-Busta koji je u Meblourne došao kao 21. reket svijet savladao Tallona Girekspoora iz Nizozemske rezultatom 2:3.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Meč je ponudio fenomenalan tenis. Prvi set Carreno-Busta je dobio sa 3:6, a onda u trećem i četvrtom totalna ludnica. Drugi set Griekspoor je dobio nakon tie breaka 7:6 (8:6), a treći je pripao Špancu također nakon tie-breaka 6:7 (3:7).

Nizozemac se nije predavao u ovom duelu i dobio je četvrti set sa 6:3, da bi Carreno-Busta u petom odlučujućem setu slavio sa 4:6.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Meč je trajao četiri sata i 14 minuta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon ovog maratonskog duela, sličan tenis ponudili su nam Soonwoo Kwon i Denis Shapovalov, a njihov duel je trajao četiri sata i 29 minuta. Slavio je Shapovalov sa 2:3.

Prva tri seta otišla su u tie break. Prvi set je sa 6:7 (6:8) dobio Shapovalov, nakon toga uzvraća Kwon sa 7:6 (7:3), a zatim Korejanac uzima i treći set sa 7:6 (8:6).

Shapovalov se vratio u igru u četvrtom setu koji uzima sa 5:7, a borba u četvrtom setu kao da je prelomila meč, jer je Shapovalov u petom setu slavio sa ubjedljivih 2:6 i izborio plasman u treće kolo prvog Grand slam sezone.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kretanja Dodikovih stavova o blokadi institucija BiH

“Partnerstvo HDZ-a i SNSD-a ozbiljno prijeti ovoj državi”