in

Duel Sanadera i Glasovac, izvrstan uvod u zasjedanje Sabora

Slatka-Tajna.Eu

Duel Ante Sanadera (HDZ) i Sabine Glasovac (SDP)

Foto: HTV / HRT

Uoči sjednice Sabora ispred kamera HRT-a sučelili su se saborski zastupnici Sabina Glasovac (SDP) i Ante Sanader (HDZ) i dali naslutiti kakvo će biti aktualno prijepodne u Saboru.

Oboje su potpredsjednici Sabora institucije koja kod građana baš dobro i ne kotira kod građana. Na pitanje jesu li nedostajali građanima ovih mjesec dana što nisu zasjedali Glasovac je rekla da to treba pitati građane Glasovac je rekla kako joj je nedostajao posao.

– Mi nismo carski namjesnici. Mi smo izabrani od nekog, neki nas vole, neki nas ne vole. Političari u Saboru su negativni po rejtingu, a i političar kako zanimanje spada u najnegativnije. Mnogima nismo nedostajali, ali imamo i neke koji navijaju za nas pa smo im nedostajali, rekao je Sanader.

O obnovi – zakon postoji, a od obnove ni “O”

Sanader je rekao kako obnova ne ide kako se očekivalo, ali s obzirom na štetu da se vidi kako je to kompleksno. 

– Moramo biti realni da je to prezahtjevno, napravljeno je sve u zakonodavnom smislu, a u operativnom smislu svaki dan dižemo organizaciju, rekao je.

Glasovac je rekla kako postoje izazovni zahtjevi kako što je obnova i postoje Vlada i čelnici koji su tome poslu dorasli ili nisu.

– Ne bih se složila s gospodinom Sanaderom da nismo zadovoljni brzinom obnove jer ona nije niti krenula. Najvjerojatnije ćemo ići s opozivom ministra Horvata, rekla je Glasovac nabrajajući razloge opozicije za to, a spomenula je i fijasko s povlačenjem 5,1 milijardi kuna iz Fonda solidarnosti jer je dosad povučeno 43,5 milijuna.

Sanader je spomenuo kako se još vuku repovi iz obnove od poplave u Gunji kada je na vlasti bio SDP te dodao kako će Hrvatska znati produžiti rok za povlačenje i iskoristiti sredstva. I tu je počeo duel Sanader – Glasovac koja je rekla da zašto bi Hrvatska dobila produženje za novac za hitne intervencije kad u godinu dana nije napravljeno apsolutno ništa.

– Sredstva nećemo izgubiti, premijer Plenković sve što je obećao je realizirao, to je sigurno, rekao je Sanader.

O inflaciji, poskupljenju energenata

Sanader kaže kako se Vlada zna nositi s tim.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Radi se na razvoju modela pomoći zbog nadolazećih visokih cijena struje i plina, istaknuo je.

– Točno je da je inflacije problem cijele Europe, međutim brojne države  reagiraju na nju težeći da zaštite građane, posebno one koji su u siromaštvu ili u riziku od siromaštva. U Hrvatskoj živi 700.000 ljudi, a 900.000 u riziku od siromaštva. Energetski smo ovisni o uvozu i predlažemo Vladi da prestane promatrati kako se situacija razvija i da počne djelovati, rekla je Glasovac.

Sanader je rekao kako je ova Vlada pokazala da se zna nositi s problemima te ponovio što je sve učinjeno tijekom pandemije, a podsjetio i na nedavno čuvanje cijene goriva dodavši kako će vidjeti do kraja tjedna kako će se razvijati cijena goriva te ako će se dizati da će reagirati. Rekao je kako su u SDP-u katastrofičari, a da se Vlada zna nositi s najtežim krizama

Glasovac je navela kako preporučuje Sanaderu da se manje bavi problema SDP-a, a više problemima građana.

Duel uživo

Potom je uslijedio duel i polemika oko rejtinga stranaka, snage stranaka, izborima, što građani smatraju, ružičastim naočalama i obnovi, Gunji, siromaštvu u Hrvatskoj i drugo.

Cijeli duel donosimo u videoprilogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Novi Taycan Sport Turismo: praktičan svestrani auto sa cestovnom dinamikom

Manchester United sljedeće sezone u neobičnom dresu