in

BiH je bez ljevaka bila u nemogućoj misiji na EP

Slatka-Tajna.Eu

Virus korona i sve ovo što se dešava na Evropskom prvenstvu idu u prilog velikim rukometnim nacijama koje zbog svojih baza i velikog broja kvalitetnih igrača mogu da pozovu zamjene za pozitivne igrače, dok to BiH ili Srbija realno ne mogu, rekao je za “Nezavisne” Mirko Mikić, trener RK Borac m:tel, vodećeg tima Premijer lige BiH.

Prvi krug Eura u Slovačkoj i Mađarskoj je iza nas. Kući su se već vratile reprezentacije BiH, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, dok su od selekcija iz regiona takmičenje nastavili Hrvatska i Crna Gora. Iako je doživjela tri poraza, mladi stručnjak Banjalučana poprilično je zadovoljan izdanjima „zmajeva“ protiv favorizovanih selekcije Švedska, Španije i Češke.

 „Slabije reprezentacije su ispaštale zbog virusa. Vidjeli smo posljednji slučaj sa Njemačkoj, kojoj je u jednom danu otpalo sedam igrača. Brzo su našli zamjene i slavili protiv Poljske. Slabije selekcije to nisu u mogućnosti. To je u ogromnoj mjeri uticalo i na izdanje BiH. Dvije odigrane utakmice na EP bez ljevaka je bila nemoguća misija. Ipak, poštujem kako su odigrali, kao i ono što radi Ivica Obrvan. Napravio je fino uvertiru za neko podmlađivanje i tu ima moju podršku. Rezultat nije možda onakav kakav se očekivao, ali ja nisam previše ni očekivao, možda jedino nešto više protiv Češke“, kaže Mikić.

Bh. selekcija je u svom rosteru do sada imala najviše igrača iz Premijer lige BiH. Na prvenstvu su zaigrala čak tri igrača Borca, Luka Perić, Marko Lukić i Vlado Draganić.

„To je ogromna stvar za njih, kao i klub što su uopšte otišli na EP. Dobili su određenu minutažu, koju su iskoristili i po meni nisu razočarali. Pokazali su kvalitet i vjerujem da će i u budućnosti dobijati pozive. Tu je bilo još par momaka iz bh. lige, zato kažem da poštujem to što radi Obrvan, jer za mene je to ispravan put“, istakao je trener crveno-plavih.

Kada su u pitanju ostale selekcije iz regiona, za Srbiju kaže da je imala prevelika očekivanja, dok su ga prijatno iznenadili Crna Gora, te naprijatno Slovenija.

„Srbija je otišla sa finom atmosferom i mnogo se očekivalo, ali po meni nije bilo realno što se pokazalo protiv Francuske. Sigurno da su i kod njih uticali pozitivni testovi da urade nešto više. Crna Gora je iznenadila, dok je Slovenije definitvno uz Mađarsku najveće razočaranje na turniru. Smatram da su morali proći dalje“,  nagalašava Mikić i dodaje:

„Što se Hrvata tiče oni su počeli pripreme već za sljedeća takmičenja. Tu je dosta novih lica. Slabiji su nego ranije, ali ne treba ih nikada otpisati. Oni imaju tu energiju i naboj kada igraju za reprezentaciju. Ne vidim ih da mogu daleko, ali isto tako nikada ih se ne treba podcijeniti”.

Naš sagovornik nema dilemu kada su u pitanju favoriti. Posebno je izdvojio dvije reprzenetacije koje po njemu mogle otići do samog kraja.

„Danska i Francuska, nema tu dileme.  Dominantni su. Danci su i prije početka važili za glavnog favorita. Biće zanimljivo u drugom krugu, nema više slabih utakmica. Island igra lijepo, kao i Rusija. Španija iznenađujuće dobro igra obzirom da su promjenili gotovo čitav roster. Vidjećemo kako će se svi snaći, obzirom sa virus i dalje pravi velike probleme svim reprezentacijama“, zaključio je Mikić.

Inače, sutra počinje drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Formirane su dvije grupe sa po šest ekipa iz kojih će po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Slovenija bez selektora

Nije se dugo čekalo na jedini logičan i očekivan potez nakon teškog debakla reprezentacije Slovenije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Senzacionalan poraz od Crne Gore značio je ispadanje u grupi, ali i kraj ere selektorovanja Ljubomira Vranješa. Za njim i reprezentacijom je teških 12 mjeseci, i tri neuspjeha u nizu – na Svjetskom prvenstvu u Egiptu su ostali bez četvrtfinala, par mjeseci kasnije u Berlinu bez Olimpijskih Igara, a onda, kao šlag na tortu EP. Bez selektora su ostale i selekcije Ukrajine i Litvanije. Mihael Bigler je sporazumno raskinuo saradnju sa reprezentacijom Ukrajne, dok je ostavku dao i litvanski selektor Mindaugas Andriuška.

Sutra na EP

Crna Gora – Hrvatska (15.30)

Rusija – Švedska (15.30)

Francuska – Nizozemska (18.00)

Njemačka – Španija (18.00)

Danska – Island (20.30)

Poljska – Norveška (20.30)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uzeo torbu poštaru uz prijetnju oružjem u Branimirovoj ulici

OVO JE DOKAZ: Fotografija otkrila istinu o braku Nevene Božović i zgodnog pilota