in

U utorak uglavnom suho te barem djelomice sunčano

Slatka-Tajna.Eu

Dunja Plačko-Vršnak

Foto: HTV / HRT

“Treći tjedan siječnja obilježit će uglavnom vrijeme primjereno dobu godine, pri čemu će oborina biti malo, ali će na kopnu biti i snijega, i to ne samo u gorju.

Utorak i srijeda na Jadranu će proteći uz pretežno sunčano vrijeme te buru i sjeverni vjetar, koji će najjači biti u utorak, dok će u većem dijelu unutrašnjosti u utorak biti dosta oblaka, ponegdje uz malo kiše i snijega.

U četvrtak slijedi novo naoblačenje te kiša i susnježica, uz zahladnjenje i snijeg, kojeg će povremeno biti i u nastavku tjedna. Na Jadranu će nakon povremene kiše i juga u četvrtak, u nastavku tjedna biti dosta sunca, ali će biti i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru koju će pojačavati osjet hladnoće.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ.

U nastavku slijedi Dunjina detaljnija, u ponedjeljak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

U utorak uglavnom suho te barem djelomice sunčano

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.: U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Ujutro temperatura oko -1 °C, a najviša dnevna oko 6 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u noći i ujutro umjerena, mjestimice i povećana naoblaka uz mogućnost slabih oborina, uglavnom kiše i susnježice, u gorju i snijega. Zatim smanjenje naoblake pa će od sredine dana prevladavati sunčano. Jutro manje hladno nego proteklih dana, a dnevna temperatura između 5 i 7 °C.

Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Ujutro je mjestimice moguća magla, uglavnom u unutrašnjosti Istre te prema otvorenom moru. Puhat će umjerena bura, a temperatura zraka bit će između 11 i 13 °C. U gorju oblačnije, osobito u noći i prijepodne, uz mogućnost slabih oborina, uglavnom susnježice i snijega, a zatim sunčanije. Ujutro temperatura do -5 °C, danju od 3 do 5 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije obilje sunca, ponegdje i vedro. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar pa će more biti umjereno valovito, prema otvorenom mjestimice i valovito.

Sunčano će biti i na jugu Hrvatske uz umjeren do jak sjeverni vjetar, uz obalu ujutro i buru. Jutarnja temperatura od 6 do 9 °C, u zaobalju oko 2 °C, a najviša dnevna od 12 do 14 °C.”

U nastavku tjedna promjenjivo

U srijedu jutro u unutrašnjosti hladno, mjestimice i maglovito, a danju će prevladavati sunčano. U četvrtak naoblačenje, zatim i oborine, najprije kiša i susnježica, uz zahladnjenje i snijeg, najprije u gorju, a potkraj dana moguće i u nizinama. U petak postupno razvedravanje i hladnije, ali još mjestimice može biti snijega.

I na Jadranu će srijeda biti pretežno sunčana uz buru koja će postupno slabjeti. U četvrtak novo naoblačenje s mjestimičnom kišom, a u petak ponovno sunčanije i vjetrovitije, uz jačanje bure.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prognoza za utorak značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska 
– za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Drogeraši – Vanzemljaci (Crack House Family)

Kurdić potpisao u prisustvu Amela Pepića, poznati detalji ugovora