in

“Dodik je trenutno partner Hrvatske u BiH, u Banjoj Luci je podbacio umjetnički direktor

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se ponovo dotakao naše zemlje, a komentarisao je i status Milorada Dodika kod službenog Zagreba.

“Dodik je bio ljubimac Zapada i sad je legitiman predstavnik srpskog naroda. Republika Srpska je proglašena 1992., ali je ratificirana pariško-dejtonskim sporazumom. Tuđman ga je potpisao, nema natrag”, izjavio je Milanović.
Ne vidim da srpska politika u BiH radi štetu Hrvatima, dodao je.

“Bez Srba u BiH mi ovaj problem nećemo riješiti. Meni je stalo, ali nekima očito nije dovoljno”, poručio je Milanović te dodao da je Dodik trenutno partner Hrvatskoj u BiH.

Za obilježavanje neustavnog Dana RS-a kazao je kako je u Banjoj Luci “podbacio umjetnički direktor”, da se nisu trebale pjevati pjesme koje su se pjevale.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je odlikovao kardinala Vrhbosanskoga Vinka Puljića. U uredu predsjednika na Pantovčaku odlikovao ga je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom Danicom.

Podsjećamo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u Zagrebu s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Predsjednik Milanović i Dragan Čović razgovarali su o višemjesečnoj političkoj krizi u Bosni i Hercegovini i nužnosti okončavanja otvorenog pitanja reforme izbornog zakonodavstva. Reformom Izbornog zakona BiH ostvarila bi se nužno potrebna unutarnja međunacionalna konsolidacija.”, stoji u saopćenju predsjednika Hrvatske.

Ističe se da je Dejtonski sporazum omogućio suverenost Bosne i Hercegovine koja se temelji na legitimnom predstavljanju svih konstitutivnih naroda.

“Zaključeno je kako ustavna jednakopravnost i legitimna zastupljenost u domovima naroda i Predsjedništvu BiH moraju biti implementirane kroz Izborni zakon BiH”, stoji u saopćenju.

Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ševkija Resić na Grbavici – SportSport.ba

Domaći preparat protiv peruti i suvog vlasišta