in

Odlična ponuda privlači veliki broj posjetitelja na bh. skijališta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Skijaši uživaju na bh. planinama

Baš kao što brojni ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na more, tako ni skijaši ne mogu zamisliti zimu bez nekoliko dana uživanja na planini.

A siječanj i veljača mjeseci su u kojima ljubitelji skijanja i bordanja svake godine odlaze na zimski odmor.

Budući da je i ove godine aktualna situacija zatvorila brojna europska skijališta, velikom broju skijaša iz BiH i regije upravo su bh. planine prvi izbor za zimski odmor.

Brojne planine

Kako je i poznato, BiH obiluje brojnim skijalištima koja s goidnama postaju sve popularnija zbog cijena, ali i usluga. Zimski skijaški centar Jahorina, sarajevska planina s dušom za skijanje, olimpijska ljepotica, ugostila je ZOI 1984. i od tada privlači sve više ljubitelja alpskog i nordijskog skijanja.

Najam i prodaja skijaške opreme na raspolaganju su na samom skijalištu, a u blizini staza gril-kućice nude okrjepu i osvježenje. Jahorina sa svojih 47 km staza raspolaže s ukupno 14 žičara i tri ski-vrtića za djecu.

S novih pet žičara i pripadajućih staza povećani su kapaciteti za 9500 skijaša na sat. Sve navedeno upravo su razlozi zbog kojih se na ovoj zimskoj ljepotici u siječnju i veljači traži mjesto više.

Bjelašnica je također je kroz godine postala mamac skijašima. Staza ima za sve profile skijaša – od početničkih plavih do onih ozbiljnih, olimpijskih crno-crvenih, a ukupna dužina staza je 11 kilometara.

Cijene dnevne ski-karte su 35 KM za odrasle i 25 KM za djecu. Poludnevne karte koštaju 30 za odrasle, odnosno 20 KM za djecu. Sve poznatije i popularnije je i kupreško skijalište koje okuplja glavninu skijaša i bordera iz zapadne BiH i Dalmacije. U rasponu od 1150 do 1250 m skijaši mogu pronaći četiri skijaške staze duljine od oko 13 km, a skijašima su na raspolaganju dvosjed, 2 ski-lifta (sidro) i jedan baby lift za najmlađe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osim skijanja možete uživati i u sanjkanju, noćnom skijanju, vožnji na motornim saonicama te saonicama sa psećom zapregom, a svi oni koji nemaju vlastitu skijašku opremu mogu je iznajmiti na skijalištu. Sa svih strana okruženi ste planinama, a taj prizor ostavlja upečatljiv dojam gotovo na svakog tko ga vidi.

Cijene ski-karata kreću se od 5 konvertibilnih maraka za jednu vožnju te 35 KM za cjelodnevno skijanje. Djeca mlađa od 14 godina za jednu vožnju platit će 5 KM, dok će za dnevnu ski-kartu platiti 25 KM.

”Svim posjetiteljima nudimo dobar smještaj s dobrom gastro ponudom kao i odlične staze za skijanje s dobrom žičarom”, rekao je ranije Zvonko Bagarić, direktor ŠPC-a Čajuša na Kupresu.

Planina u Hercegovini za koju inače kažu da “ima ono nešto”, sigurno se penje prema vrhu ljestvice po posjećenosti kada je u pitanju sezona skijanja.

Riječ je o Blidinju, planini koju samo u tjednu oko Nove godine posjeti i do 20 tisuća osoba. Skijaši s dnevnim ski-kartama mogu skijati od 9 do 16 sati, dok s poludnevnim mogu skijati od 9 do 12.30 sati ili od 12.30 do 16 sati.

Noćno skijanje

Noćno skijanje na Blidinju bit će organizirano i ove sezone i to na maloj stazi za početnike. Dužina ove staze je otprilike 300 metara, prenosi Večernji list.

Uz Sportsko-rekreacijski centar Vlašić, pored nekoliko hotela, motela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata, izgrađeno je i oko 400 objekata (vikendica). Osim skakaonice na Babanovcu se nalazi i pet ski-liftova, a ukupna dužina staza je oko 14 km.

Sve navedeno, jasno je, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a skijaše iznova ostavlja bez daha.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kažnjen crnogorski rukometaš Marko Lasica zbog incidenta

Vjerujem da je u Hrvatskoj omikron danas dominantna varijanta