in

“Modrić ponovo ima priliku da osvoji Zlatnu loptu”

Slatka-Tajna.Eu

FK Sarajevo je danas je zaključilo pregovore o realizaciji transfera dvadesetogodišnjaka u Molenbeek.

„Kurdić je još kao kadet došao u selekcije Akademije „Asim Ferhatović Hase“ iz mostarskog „Veleža“. U bordo dresu upisao je 32 nastupa na kojima je postigao i jedan pogodak, a bio je dio tima koji je ispisao zlatne stranice historije Kluba osvojivši dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine, jedan trofej Kupa, kao i titule u U-17 i U-19 selekciji Akademije. Zbog ovoga ćemo mu biti uvijek zahvalni i bit će dio bordo porodice! Želimo mu sreću i uspjeh u daljoj karijeri!“, ističu iz Kluba.

Nakon nekoliko godina u bordu dresu u kojima je stasao od kadeta iz akademije do prvog nastupa za reprezentaciju BiH ni Kurdić nije krio zadovoljstvo i zahvalnost.

„Hvala svim navijačima na podršci u proteklim godinama, također želio bih se zahvaliti i svim trenerima koji su me trenirali u proteklim godinama, kao i ljudima iz kluba. Nadam se da ćemo opet imati priliku da zajedno ostvarujemo nove pobjede. Mojim saigračima i stručnom štabu želim puno sreće u nastavku sezone i da ostvare zacrtane ciljeve“, istakao je Numan Kurdić.

Tako je Numan Kurdić potpisao ugovor u prisustvu svog “impressaria” Amela Pepića, koji zastupa fudbalera. Molenbeek se takmiči u drugoj ligi Belgije, a sada već bivši fudbaler Sarajeva stavio je potpis na ugovor koji će važiti naredne dvije i po godine. Kurdić se potpisom obavezao da će pod ugovorom biti u naredne 2,5 godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mladi fudbaler će se već sutra pridružiti ostatku ekipe.

Podsjetimo, Kurdić je debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvatska policija vraća istragu na početak: Matejevi drugovi opet na poligrafu

“Dodik će se kobajagi “vratiti” u institucije BiH da bi pomogao Čoviću da na dnevni red stavi “treću izbornu jedinicu””