in

Kada pogledate RS i Hrvate koju su protjerani, sasvim sigurno se nisu vratili zbog Dodikove politike!

Slatka-Tajna.Eu

Nekad najmoćnija političarka u Hrvatskoj, a danas poznatija kao analitičarka hrvatske političke svakodnevice Jadranka Kosor za Al Jazeeru govorila je o aktuelnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i regionu.

Prenosimo dio videorazgovora bivše hrvatske premijerke vezan za Bosnu i Hercegovinu.

Plenković i Milanović se slažu oko politike prema BiH, kazala je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, naglasivši kako njen partner kada je u pitanju politika prema BiH nikada ne bio mogao biti neko profila kao što je Milorad Dodik.

„Iz milijardu razloga. Kada pogledate RS i Hrvate koju su protjerani i sasvim sigurno se nisu vratili zbog Dodikove politike, što može potvrditi i biskup Komarica“.

Kosor smatra da osobe koje slave ratne zločince i negiraju genocid u Srebrenici ne mogu biti partneri niti vladajućim niti opozicionim političarima u Hrvatskoj, posebno zbog toga što je Hrvatska na jedvite jade, kako kaže, zatvorila poglavlje broj 23. i zbog propitivanja odnosa s Haagom.

Nadalje, Kosor ne razumije političare u Hrvatskoj kojima Dodik može biti partner u bilo čemu, a užasne poruke sa neustavne proslave Dana Republike Srpske, prema njenim riječima, moraju biti osuđene na sve načine. Kosor je posebno apostrofirala odlazak Pupovca na neustavnu proslavu Dana RS-a, naglašavajući kako je Pupovac na vlasti u Hrvatskoj skupa s HDZ-om.

Osuđujući politiku koju vode vladajući u Hrvatskoj naspram Dodika, kojeg je Kosor nazvala „pajdom“ Dragana Čovića, bivša premijerka Hrvatske još je jednom podsjetila na proslavu rođendana lidera HDZ-a BiH u Mostaru na kojoj je pored Dodika prisustvovao i ministar vanjskih posloava Hrvatske Gordan Grlić Radman, sve skupa nazivajući nadrealnim filmom.

Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nikola Prce se oprostio, „zmajevi“ pokazali zube prvacima Evrope

BBI banka podržala snimanje dokumentarnog filma “Bosanski vitez”