Categories: Sport

Mujezinović napušta Grbavicu, na stolu dvije ponude, ona iz Srbije realnija

U nedelju (16.januar) sa pripremama za proljetni dio prvenstva u drugoj ligi FBiH-centar krenuli su nogometaši visočke Bosne.

Po veoma hladnom i maglovitom vremenu na prvom okupljanju šefu Nijazu Kapi javilo se dvadeset nogometaša visočkih „karioka“. Poslije obraćanja igračima šefa Kape i generalnog sekretara Vejsila Ašlame, pristupilo se je vaganju igrača i odrađivanju prvog treninga na pomoćnom terenu NK Bosna na gradskom stadionu u Visokom.

O pripremama, test utakmicama, igračkom kadru, ambicijama u nastavku sezone veoma ljubazni šef stručnog štaba Nijaz Kapo rekao je, između ostalog, rekao sljedeće:

– U dogovoru sa upravom kluba odlučili smo da već sada krenemo sa pripremama za proljetni dio sezone. Svi u klubu smo svjesni težine zadatka koji nas očekuje u svih 15 proljetnih mečeva jer naš plan i cilj je jasan i mi ga ne krijemo- želimo završiti kao prvaci. Da bi to ostvarili svi igrači moraju biti maksimalno fizički i psihički spremni, silno motivisani da u svakom susretu i protiv svakog rivala, bez obzira gdje se meč igrao, pruže maksimum znanja, htijenja, borbenosti, požrtvovanja jer samo takvim pristupom možemo ispuniti naš zacrtani cilj.

U prvoj fazi rada na našem terenu radićemo na poboljšanju fizičke spreme, izdržljivosti, skočnosti svakog igrača a tu će svoj ogroman doprinos dati naš kondicioni trener Mirza Demir. Poslije uvodnih priprema uslijediće rad sa loptom i igranje test
utakmica. Planiramo odigrati dvije takve igre do odlaska u toplije krajeve sredinom februara, a zavisno od situacije sa koronom to će biti odlazak u Hercegovinu ili Dalmaciju. Tada planiramo odigrati 3,4 kontrolne utakmice a gdje ćemo tražiti idealnu početnu postavu.

Neposredno pred nastavak prvenstva odigraćemo generalku a gdje bi trebali imati kostur ekipe. Ono što svi igraču znaju i to sam im rekao: igraće samo najspremniji, bez obzira na ime i dosadašnji rejting u klubu. U nastavku nam trebaju igrači koji su spremni „poginuti“ na terenu, koji će sa ponosom, čašću, ljubavi ponijet dres Bosne. Samo takvim pristupom igri možemo stići na vrh i završiti kao šampioni.

Put do šampionskog naslova neće biti nimalo lagan…!?

– Toga smo svi u klubu svjesni- i igrači i stručni štab i uprava i naši navijači. Znamo da nas očekuje žestoka borba jer Stupčanica, Čelik pa i Unis takođe imaju iste želje i vrlo, vrlo jake ekipe. No,bez obzira na svo dužno poštovanje naših rivala mi vjerujemo u sebe. Biće novih imena u našem taboru, već smo u završnim pregovorima sa 4,5 vrlo kvalitetnih igrača koji će biti naša ciljana pojačanja, a sigurno da će osim njih biti još novih imena. Konkurencija za prvih jedanaest biće
izuzetno žestoka jer za svaku poziciju imaćemo po dva kvalitetna igrača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Kakva je situacija sa stručnim štabom NK Bosne?

-Mislim da imamo vrlo jaku ekipu na klupi, jer pored mene kao treneri rade Avdo Seferović, trener golmana Edin Smajić i kondicioni trener Prof. Mirza Demir. Sigurno su to treneri iza kojih stoji bogato iskustvo i stručni rad i vjerujem da ćemo svi zajedno sa igračima donijeti veliko slavlje navijačima.

Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA (sportske.ba)

Redakcija

Recent Posts

Inter već kuje plan za narednu sezonu

Inter je proslavio Skudeto, a sada se polako okreće narednoj sezoni. ''Neroazuri'' su već dogovorili dva…

6 minuta ago

Policija rastjerala prosvjed za Gazu pred Sorbonom

Studenti prosvjedovali pred SorbonomFoto: Sarah Meyssonnier / REUTERSPolicija je rastjerala desetke prosvjednika koji su kampirali…

7 minuta ago

DOŽIVJELA AGONIJU U TOKU NASTUPA: Takmičarka “Zvezda Granda” zaboravila tekst pjesme

Aleksandra Ivanov prvi put je pred kamerama otvoreno govorila o kiksu koji je zadesio tokom prethodnog…

40 minuta ago

Oproštaj je bio težak: Suze Miličinih roditelja zbog odlaska kćerke nikad neće pasti u zaborav

Otac Milice Todorović nije lako podneo njen odlazak u veliki grad Milica Todorović važi za…

2 sata ago

Larkin odbio Fener, ostaje u Efesu

Amerikanac Šejn Larkin, koji je od februara 2020. član turske reprezentacije, vrlo je tražena roba,…

2 sata ago

Odbijen prijedlog za poskupljenje struje domaćinstvima u Federaciji BiH

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (BiH) nije dobilo saglasnost nadležne komisije za električnu energiju…

2 sata ago