in

Mujezinović napušta Grbavicu, na stolu dvije ponude, ona iz Srbije realnija

Slatka-Tajna.Eu

U nedelju (16.januar) sa pripremama za proljetni dio prvenstva u drugoj ligi FBiH-centar krenuli su nogometaši visočke Bosne.

Po veoma hladnom i maglovitom vremenu na prvom okupljanju šefu Nijazu Kapi javilo se dvadeset nogometaša visočkih „karioka“. Poslije obraćanja igračima šefa Kape i generalnog sekretara Vejsila Ašlame, pristupilo se je vaganju igrača i odrađivanju prvog treninga na pomoćnom terenu NK Bosna na gradskom stadionu u Visokom.

O pripremama, test utakmicama, igračkom kadru, ambicijama u nastavku sezone veoma ljubazni šef stručnog štaba Nijaz Kapo rekao je, između ostalog, rekao sljedeće:

– U dogovoru sa upravom kluba odlučili smo da već sada krenemo sa pripremama za proljetni dio sezone. Svi u klubu smo svjesni težine zadatka koji nas očekuje u svih 15 proljetnih mečeva jer naš plan i cilj je jasan i mi ga ne krijemo- želimo završiti kao prvaci. Da bi to ostvarili svi igrači moraju biti maksimalno fizički i psihički spremni, silno motivisani da u svakom susretu i protiv svakog rivala, bez obzira gdje se meč igrao, pruže maksimum znanja, htijenja, borbenosti, požrtvovanja jer samo takvim pristupom možemo ispuniti naš zacrtani cilj.

U prvoj fazi rada na našem terenu radićemo na poboljšanju fizičke spreme, izdržljivosti, skočnosti svakog igrača a tu će svoj ogroman doprinos dati naš kondicioni trener Mirza Demir. Poslije uvodnih priprema uslijediće rad sa loptom i igranje test
utakmica. Planiramo odigrati dvije takve igre do odlaska u toplije krajeve sredinom februara, a zavisno od situacije sa koronom to će biti odlazak u Hercegovinu ili Dalmaciju. Tada planiramo odigrati 3,4 kontrolne utakmice a gdje ćemo tražiti idealnu početnu postavu.

Neposredno pred nastavak prvenstva odigraćemo generalku a gdje bi trebali imati kostur ekipe. Ono što svi igraču znaju i to sam im rekao: igraće samo najspremniji, bez obzira na ime i dosadašnji rejting u klubu. U nastavku nam trebaju igrači koji su spremni „poginuti“ na terenu, koji će sa ponosom, čašću, ljubavi ponijet dres Bosne. Samo takvim pristupom igri možemo stići na vrh i završiti kao šampioni.

Put do šampionskog naslova neće biti nimalo lagan…!?

– Toga smo svi u klubu svjesni- i igrači i stručni štab i uprava i naši navijači. Znamo da nas očekuje žestoka borba jer Stupčanica, Čelik pa i Unis takođe imaju iste želje i vrlo, vrlo jake ekipe. No,bez obzira na svo dužno poštovanje naših rivala mi vjerujemo u sebe. Biće novih imena u našem taboru, već smo u završnim pregovorima sa 4,5 vrlo kvalitetnih igrača koji će biti naša ciljana pojačanja, a sigurno da će osim njih biti još novih imena. Konkurencija za prvih jedanaest biće
izuzetno žestoka jer za svaku poziciju imaćemo po dva kvalitetna igrača.

Kakva je situacija sa stručnim štabom NK Bosne?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Mislim da imamo vrlo jaku ekipu na klupi, jer pored mene kao treneri rade Avdo Seferović, trener golmana Edin Smajić i kondicioni trener Prof. Mirza Demir. Sigurno su to treneri iza kojih stoji bogato iskustvo i stručni rad i vjerujem da ćemo svi zajedno sa igračima donijeti veliko slavlje navijačima.

Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Baronesa Helić: Tri koraka koja vode do snažne i stabilne BiH

FARIS PINJO I TARA THALLER NAKON IZNENADNOG VJENČANJA: Medeni mjesec u Sarajevu