in

Mostar: 30 godina nakon rata vadi se srušeni Carinski most? / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici mostarskog naselja Carina pokrenuli su inicijativu za uklanjanjem srušenih dijelova Carinskog mosta iz korita rijeke Neretve.

Most je srušen 11.6.1992. i njegovi ostaci još uvijek ‘leže’ u Neretvi.

Održali su i prvi sastanak u vezi poduzimanja aktivnosti kako bi se riješio ovaj problem i kako bi- kako ističu ”konačno Neretvu vratili svojim građanima”.

Za početak će se obratiti gradskim vijećnicima i gradonačelniku. No, bez obzira kakav odgovor bude – uz pomoć vlasti ili bez njih, odlučni su da uspiju.

Foto: Bljesak.info / Carinski most u Mostaru

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Nijedan grad nema ovu ljepotu koja se zove Neretva a da u njoj i dan danas leže porušeni mostovi. Ovo je jedna od mogućnosti da nam se djeca vrate na obale Neretve. Jer u jednom momentu imati ćemo urađene kolektore i moći ćemo se vratiti na obale Neretve i družiti se”, kazao je Mirad Ćupina- stanovnik Mostara i jedan od onih koji su pokrenuli ovu inicijativu.

Građani su svjesni i da GV Mostara ima mnogo posla kada je u pitanju rješavanje brojnih problema u Mostaru. No, napominju i da je vađenje ostataka Carinskog mosta iz Neretve stvar javnog interesa, a ne interesa pojedinaca. 

”Bitno je shvatiti zašto je važno izvući to kamenje. Da možemo koristiti Neretvu, da možemo razvijati sportive, da nam i kolektori prorade. Imamo ogroman resurs što se tiče poljoprivrede i razvoja turizma, sporta – sve u Neretvi”, za Bljesak je istaknula Alma Papić, stanovnica naselja Carina.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Emotivno priznanje Lepe Lukić: Niko sa estrade mi nije čestitao rođendan!

I u nastavku vikenda stabilno, ali na kopnu uz češću maglu i niske oblake