in

Đoković razočaran, uskoro leti za Dubai

Slatka-Tajna.Eu

Novak Đoković

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Nakon što je australski Savezni sud potvrdio u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, oglasio se prvi tenisač svijeta, koji će uskoro napustiti Australiju. 

– Izuzetno sam razočaran odlukom suda da mi otkaže vizu što znači da ne mogu ostati u Australiji i natjecati se na Australian Openu. Poštujem odluku suda i surađivat ću sa svim institucijama vezano za moju deportaciju, poručio je Novak Đoković te zahvalio organizatorima turnira i svima koji su ga podržavali, ali i poručio kako će uzeti neko vrijeme za odmor i oporavak prije nego se ponovno oglasi.

Australski mediji prenijeli su kako će Đoković u nedjelju napustiti Australiju letom za Dubai u 22.30 po lokalnom vremenu (12.30 po srednjoeuropskom vremenu). Informaciju su prenijeli australski listovi Age i Sydney Morning Herald.

Australski savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova, piše britanska novinska agencija Reuters.

– Nije mi drago što je proteklih tjedana fokus bio na meni i nadam se da se svi sada možemo usmjeriti na igru i turnir koji volim. Poželio bih sve najbolje igračima, dužnosnicima turnira, osoblju, volonterima i obožavateljima, navodi se u Đokovićevu priopćenju.

Prvi tenisač svijeta zahvalio je i svojoj obitelji, prijateljima, timu i obožavateljima, kao i sunarodnjacima na potpori.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Australian Open objavio je da će Đokovića u ždrijebu zamijeniti Talijan Salvatore Caruso.

Đokovićev odvjetnički tim, kojemu su na raspolaganju neke pravne opcije, nije se još oglasio hoće li se još nešto pokušati. Nakon što je sud potvrdio ukidanje Đokovićeve vize australski pravni stručnjaci navode da postoje još neke teoretske pravne opcije za njegove odvjetnike ne dajući im previše nade, jer uključuju primjerice molbu ministru za imigraciju za izdavanjem privremene vize – istom ministru koji mu je vizu i ukinuo, prenio je CNN.

Đoković nakon odluke saveznog suda i ako odluči ne poduzeti nikakve pravne poteze, prema pisanju svjetskih medija, može dobrovoljno otići iz Australije, a ako odbije bit će deportiran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Plenković: Komšić je ”politička anomalija” i prepreka u odnosu BiH i RH

Inter dovodi paklenu konkurenciju Džeki: Kloppov spasitelj stiže na Meazzu?