in

Ovo je čovjek koji će večeras odlučivati o Novakovoj sudbini

Slatka-Tajna.Eu

Danima unazad ministar za imigracije Aleks Hok bio je taj koji je odlučivao šta će se dogoditi sa Novakom Đokovićem, nakon što mu je viza vraćena.

Onoga trenutka kada je Hok odlučio da ga i po drugi put deportuje, Đokovićev slučaj se našao na Federalnom sudu i sada će vrhovni sudija Džejms Alsop biti taj koji će, kao vođa tročlanog vijeća, biti taj koji će odlučivati o Novakovoj sudbini.

Srpskoj javnosti Alsopovo ime i dostignuća vjerovatno ništa ne znače, ali prema onome što se može naći o njemu, u pitanju je čovjek koji je još od 1. marta 2013. godinje imenovan za glavnog sudiju Federalnog suda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Alsop je od 1981. do 2001. radio u advokatskoj komori, dok je 1994. imenovan za višeg savjetnika u Novom Južnom Velsu kao i Kraljičinog savjetnika četiri godine kasnije u Zapadnoj Australiji.

Od 2001. do 2008. je radio kao sudija Federalnog suda preuzimajući uloge prvostepenog i žalbenog sudije u čitavom nizu poslova Saveznog suda, te otuda i ne čudi što se baš on našao u ovom tročlanom vijeću.

Bio je i predsjednik Apelacionog suda Novog Južnog Velsa.

Alsop je 2013. godine imenovan za oficira Ordena Australije za izuzetnu službu u pravosuđu i zakonu, kao sudija, kroz reforme jednakosti i pristupa. Takođe, dao je veliki doprinos što se tiče pomorskog prava, prenosi Telegraf.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dosta aktera želi demontirati državu

Saša Popović održao riječ! Krstinja smršala 88 kilograma, a sada joj on plaća operaciju zatezanja kože!