in

Koronavirus, najviše oboljelih od početka epidemije

Slatka-Tajna.Eu

Epidemija koronavirusa

Foto: Luka Stanzl/Dusko Jaramaz/Morakot Kawinchan / Pixsell/Shutterstock

U Hrvatskoj je više od 55 tisuća oboljelih od COVID-a, najviše do sada. I dalje imamo velik broj novozaraženih. Jučer ih je bilo više od osam i pol tisuća. Pozitivan je gotovo svaki drugi testirani. Riječ je samo o novim slučajevima zaraze potvrđenim PCR testovima. Stožer će današnje brojke objaviti u 11 sati, a pristižu podaci iz županija.

Peti val epidemije za sada se ne prelijeva i na bolnice, osim na područjima na kojima je procijepljenost najmanja, zbog čega je trenutačno pod najvećim udarom splitska bolnica. U Splitsko-dalmatinskoj županiji pozitivno je više od 60 posto tesitranih. KBC Split pod golemim je pritiskom – liječe 200 COVID pacijenata, 45 najteže oboljelih diše uz pomoć respiratora.

Za testiranje se pripremaju i ordinacije obiteljske medicine. Ministarstvo zdravstva poslalo im je upute, testovi stižu, a na ionako preopterećenim liječnicima sada je da osmisle kako će i kada testirati svoje pacijente.

Omikron se nezaustavljivo širi cijelim svijetom, dijelom i zbog toga što uspješno od zaraze zaobilazi postojeća cjepiva koja i dalje ipak štite od težeg oblika COVIDA. Stoga, uz uvođenje strožih mjera, mnoge zemlje daljnju borbu s pandemijom temelje upravo na poticanju cijepljenja. Njemačka, koja je na pragu odluke o uvođenju obveznog cijepljenja, posljednjih dana ruši rekorde u broju novozaraženih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UTOČIŠTE I OAZA MIRA: Snežana Đurišić živi u kući daleko od grada

Nova pobjeda u novim dresovima: Mozzart podržao OFK Pridjel