in

Erdogan: Uskoro i izgradnja domaćeg razarača

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u Istanbulu kako će njegova zemlja ubrzo početi sa izgradnjom domaćeg razarača protivzračne odbrane TF-2000, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je posjetio istanbulsko brodogradilište gdje je govorio na ceremoniji upriličenoj povodom puštanja u rad prvog domaćeg i nacionalnog obavještajnog broda turskih pomorskih snaga TCG Ufuk.

” Vjerujem da smo veoma dobro ušli u 2022. godinu realizirajući jedan za drugim ključne projekte naše odbrambene industrije”, poručio je Erdogan.

Izrazio je želju da brod TCG Ufuk, za koji vjeruje da će doprinijeti učinkovitom izvršavanju sigurnosnih i obavještajnih aktivnosti na moru, bude od koristi Nacionalnoj obavještajnoj organizaciji. Pojasnio je kako je prvi obavještajni turski brod Ufuk izgrađen s nacionalnim inženjerskim sposobnostima.

Rijetki mogu dizajnirati, graditi i održavati vlastite ratne brodove

“Ne želimo više nabavljati iz inostranstva. Do današnjih dana došli smo odlučno radeći od 2004. godine, kada smo rekli da će naši projekti biti domaći i nacionalni. Pogotovo u posljednjih deset godina, događaji oko nas još jednom su nam pokazali da nacije koje ne mogu biti nezavisne u odbrambenoj industriji ne mogu s povjerenjem gledati u budućnost”  naglasio je Erdogan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuTurski predsjednik poručio je kako je uspjeh Turske u oblasti odbrambene industrije postao vrlo važan izvor nade za potlačene narode i zajednice diljem svijeta. Naglašavajući da se svake godine povećava broj zemalja koje koriste proizvode turske odbrambene industrije, Erdoan je nastavio:

“Naša zemlja je trenutno među deset zemalja svijeta koje mogu dizajnirati, graditi i održavati vlastite ratne brodove. Do sada smo izvezli 180 mornarskih platformi u 25 zemalja. Uskoro ćemo početi i sa izgradnjom našeg razarača protivzračne odbrane TF-2000”, rekao je turski predsjednik

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Plivanje promijenilo život sedmogodišnjaka rođenog bez nogu i lijeve podlaktice / Bljesak.info

MINT sufinancira stipendije 306 učenika i studenata