Dragan Mioković, penzionisani policajac, aktivan je na društvenim mrežama i redovno komentira politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Ovog puta Mioković je povodom susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prilikom kojeg je Vučić zamolio Dodika da se sa predstavnicima RS vrati u institucije BiH i da na najbolji način štite interese naroda, komentirao dešavanja:

“Narodna skupština, sva njena zasjedanja i “odluke” vrijede – ništa, spram obične, usmene instrukcije iz Beograda. I to je sve što treba znati o autonomiji banjalučkog secenionizma”.

Podsjetimo, Vučić je ocijenio da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika RS užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

Vučić i Dodik dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak za 27. januar, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju saradnje u svim oblastima.

Podsjećamo, nedavno je napisao da: “sve ono što vi folirate da vam je Kosovo – nama i meni Bosna jeste”.

“Kako god se spremate Prizrenu, ali dogodine – mi ćemo krenuti odmah, istoga časa ako se drznete da metar zemlje Bosne probate prenijeti preko Drine ili ikome u entitetu RS zafali dlaka s glave”, napisao je Twitteru Mioković.